Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar Gagarina kausa finālistu dueli otrdien oficiāli sākas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) piektā sezona - 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kurā Latviju pārstāvēs Rīgas "Dinamo".

KHL regulārās sezonas pirmajā mačā otrdien Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo" uzņem Omskas "Avangard". Spēle sāksies pulksten 18:30 pēc Latvijas laika.

Pagājušajā sezonā šo abu komandu duelis Gagarina kausa finālsērijā noslēdzās ar 4-3 Maskavas kluba labā. Izšķirošajā mačā Omskā "Dinamo" uzvarēja ar 1:0.

KHL regulārā sezona noslēgsies 17.februārī, bet Gagarina kausa izcīņa sāksies 19.aprīlī. KHL regulārajā sezonā katra no 26 komandām aizvadīs pa 52 spēlēm – ar katru komandu vienu spēli viesos un vienu mājās. Vēl divas spēles (vienu mājās un vienu viesos) ar kādu citu komandu – Rīgas "Dinamo" sezonā četrreiz tiksies ar Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" spēlēs Rietumu konferencē Bobrova divīzijā, kur būs vēl sešas komandas – arī Gagarina kausa īpašnieki Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz" un trīs KHL jaunpienācēji – Doņeckas "Donbass", "Slovan" un "Lev". Rietumu konferencē Tarasova divīzijā spēlēs Minskas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", Čerepovecas "Severstaļ", Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Atlant" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Austrumu konferencē Harlamova divīzijā spēlēs Kazaņas "Ak Bars", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Jekaterinburgas "Avtomobilist", Čeļabinskas "Traktor" un Hantimansijskas "Jugra", savukārt Černišova divīzijā iekļāva Omskas apgabala "Avangard", Habarovskas "Amur", Astanas "Baris", Novokuzņeckas "Metallurg", Ufas "Salavat Julajev" un Novosibirskas "Sibirj".

KHL sezonas pirmajā dienā ir tikai viena – atklāšanas – spēle, bet Rīgas "Dinamo" sezonu sāks ar trīs izbraukuma spēlēm. Pirmo maču rīdzinieki aizvadīs ceturtdien Prāgā ar vietējo "Lev", kas uz Čehijas galvaspilsētu pārcēlies no Slovākijas pilsētas Popradas. Pēc tam Rīgas "Dinamo" spēlēs ar Bratislavas "Slovan" (8.septembrī) un Maskavas CSKA (10.septembrī), kuras rindas šosezon pārstāv Jānis Sprukts. 13.septembrī pirmais mačs paredzēts "Arēnā Rīga" pret Novosbirskas "Sibirj", kura sastāvā redzēsim Artūru Kuldu. KHL regulāro sezonu Rīgas "Dinamo" noslēgs 17.februārī ar spēli "Arēnā Rīga" pret "Slovan".

Pirms KHL piektās sezonas pirmo reizi līgas pastāvēšanas vēsturē Rīgas "Dinamo" piedzīvojis ievērojamas izmaiņas. Komandas galvenā trenera postenī palicis Peka Rautakallio, viņa asistenti būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, bet vārtsargu trenera postenī būs Mika Tarvainens, kurš nomainījis Sergeju Naumovu. Spēlētāju rindās vairs nav ārzemnieku Fredrīka Varga, Džeimija Lundmarka, Krisa Holta, Marsela Hosas, bet neilgi pirms sezonas no sastāva atskaitīts arī Niklass Luceniuss. Tāpat komandā vairs nav trīs līderi – komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts, kā arī Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls un Jānis Andersons. Toties komandu pastiprinājis Raitis Ivanāns, Latvijas līdzjutējiem labi zināmais vārtsargs Mikaels Telkvists, un vēl vairāki ārzemnieki - Metjū Karls, Aleksandrs Žirū, Džeimijs Džonsons un Robs Šremps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!