Foto: Itar-Tass/Scanpix

Ar uzvarām jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta sezonu piektdien uzsāka latviešu aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda un Podoļskas "Vitjaz" vienība ar uzbrucēju Aināru Podziņu ierindā.

"Jugra" ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) savā laukumā uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kura rindās spēlē arī uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, savukārt "Vitjaz" ar 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) pārsteidzoši pārliecinoši uzvarēja pagājušās sezonas līgas finālisti Čeļabinskas "Traktor" ar Lauri Dārziņu ierindā. Pats Dārziņš gan izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Mačā starp "Jugru" un "Lokomotive" otrajā trešdaļā rezultātu atklāja Hantimansijskas hokejists Vitālijs Svitņikovs, bet vēlāk izlīdzinājumu panāca Emīls Gaļimovs. Savukārt uzvaras vārtus trešās trešdaļas ceturtajā minūtē guva Aleksejs Pepeļajevs. Spēles beigās arī Rēdliham bija vairākas ļoti labas iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr neviena no tām netika izmantota.

Galviņš šajā mačā nospēlēja 15 minūtes un 17 sekundes, izdarot trīs metienus pa vārtiem. Savukārt Rēdlihs nospēlēja 13 minūtes un 46 sekundes, veicot četrus metienus pa vārtiem.

Savukārt "Traktor" un "Vitjaz" duelī mača gaitu pārliecinoši kontrolēja Podoļskas komanda, kas jau pirmajā trešdaļā guva trīs bezatbildes vārtus. Otrajā trešdaļā pārsvars pieauga arī līdz 4:0, taču "Traktor" divus vārtus atguva. Pēdējā periodā katra no komandām pa reizei apmainījās ar precīziem ripas raidījumiem, taču iznākumu tas vairs nemainīja.

"Vitjaz" labā ar vieniem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās kādreizējais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Maiks Iguldens.

Dārziņš laukumā aizvadīja 17 minūtes un 40 sekundes, veicot četrus metienus pa vārtiem un arī nopelnot divas soda minūtes, bet Podziņš nospēlēja septiņas minūtes un 40 sekundes, pretinieku vārtus neapdraudot.

Šajā KHL sezonā spēlēs 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!