Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas gāzes giganta "Gazprom" akcionārus ieinteresējis, par kādiem līdzekļiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA nopircis tik daudz labu un pazīstamu spēlētāju.

"Kompānijai "Gazprom" būtu jāatbalsta Krievijas bērnu un masu sports, būvējot sporta laukumus un pērkot sporta inventāru, taču attiecībā uz profesionālo sportu "Gazprom" finansējums nedrīkstētu būt lielāks par 50% no kluba budžeta," pastāstīja kompānijas akcionāru savienības centrālās padomes priekšsēdētājs Alans Hasijevs.

Hasijevs arī informēja, ka "Gazprom" vadībai iesniegts lūgums sniegt informāciju par kompānijas piešķirto finansējumu profesionālajam sportam.

Ja "Gazprom" piešķirtie līdzekļi būs pārmērīgi, šis jautājums tiks nodots izskatīšanai direktoru padomē vai pat prokuratūrā.

Kā ziņots, par SKA komandas šīs starpsezonas skaļāko darījumu kļuva četru gadu līguma noslēgšana ar Krievijas izlases vārtsargu Jevgēņiju Nabokovu.

Līdz šim Nabokovs desmit sezonas pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē "Sharks", bet pēc aizvadītās sezonas kļuva par brīvo aģentu.

"Sharks" vienība jaunu līgumu viņam nepiedāvāja, tāpēc 34 gadus vecais vārtsargs izšķīrās par labu SKA piedāvājumam.

Kā zināms, SKA savā sastāvā vēlējās redzēt arī Krievijas hokeja zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!