Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svarīgajā mačā ar Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan" parādījusi raksturu, kaut izsēja divu vārtu pārsvaru, uzskata rīdzinieku uzbrucējs Čārlzs Genovejs.

Kā zināms, uzsākot regulārās sezonas noslēdzošo izbraukuma sēriju, Rīgas "Dinamo" izrāva uzvaru pēdējā minūtē ar rezultātu 4:3. Lai rīdzinieki saglabātu kaut mazākās izredzes uz Gagarina kausa sasniegšanu, viņiem šajā mačā bija nepieciešams uzvarēt pamatlaikā, bet uzvara tika izrauta vien 49 sekundes pirms pamatlaika beigām, izceļoties Genovejam. Līdz ar to Rīgas "Dinamo" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

"Bija tāda saraustīta spēle. Rādījām labu sniegumu, tad atkal nedaudz nosēdāmies. Ļoti labi, ka pratām izcīnīt uzvaru, jo izsējām divu vārtu pārsvaru. Parādījām raksturu un turpinām cīņu par "play-off"," vienības oficiālajā mājaslapā internetā citēti Genoveja izteikumi. "Viņi otrajā periodā sāka spēlēt aktīvāk. Varbūt arī mēs nedaudz palaidāmies. Bija dīvaina spēle, ar ļoti daudz noraidījumiem. Spēle trim pret trim bija jocīga, bija jautri skatīties, jo pats sēdēju uz noraidīto soliņa."

Uzvaru nesošos vārtus Genovejs guva situācijā, kad centies piespēlēt Oskaram Cibuļskim, tomēr ripa ielidoja vārtos. "Šoreiz man paveicās. Sajūta ir ļoti patīkama. Izdevās tas, pēc kā ieradāmies."

Kā zināms, citā rīdziniekiem svarīgā mačā trešdien Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, pateicoties trim vārtiem divu minūšu un desmit sekunžu laikā, ar 4:3 pieveica "Soči" komandu un saglabāja Latvijas vienībai nelielas izredzes uz dalību izslēgšanas spēlēs.

"Torpedo" komanda tagad Rietumu konferences kopvērtējumā ar 87 punktiem 57 spēlēs nostiprinājusies septītajā vietā, bet tai ar 83 punktiem seko "Soči".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 74 punktu 57 mačos joprojām ir 12.pozīcijā.

Lai kvalificētos Gagarina kausam, rīdzinieki šajā sezonā vairs nedrīkst zaudēt punktus, turklāt jācer, ka "Soči" arī atlikušajos trijos mačos zaudēs pamatlaikā, bet Čerepovecas "Severstaļ" atlikušajos trijos mačos negūs vairāk par četriem punktiem.

Izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki piektdien tiksies ar novājināto Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak", bet pēc tam vēl ik pēc dienas sacentīsies arī ar Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas un Mitišču "Atlant" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs un kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais Roberts Jekimovs.

Tikmēr "Slovan" vienība februārī nav izcīnījusi nevienu uzvaru, turklāt vēl 11.februārī pamanījās ar 0:12 zaudēt Maskavas CSKA hokejistiem. Šobrīd Slovākijas klubs cietis sešus zaudējumus pēc kārtas.

Pirmajās sešās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nespēja kvalificēties vienu reizi, kad 2012./13.gada sezonā tā Rietumu konferencē palika pēdējā, 14.pozīcijā, tomēr piedalījās jaunizveidotajā Cerību kausā, kurā turklāt triumfēja. Šosezon Cerību kauss vairs nepastāv.

Pirms gada Rīgas "Dinamo" ar 93 punktiem 54 spēlēs guva piekto vietu Rietumu konferencē, bet pirmajā Gagarina kausa kārtā piekāpās Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", kas šosezon valstī valdošās politiskās situācijas dēļ vairs nepastāv.

Sekmīgākā Rīgas "Dinamo" komandai bijusi KHL otrā un trešā sezona, kad abas reizes Gagarina kausā tika pārvarēts pa vienai kārtai un sezonu noslēguma kopvērtējumā vienība tika klasificēta astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!