Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien ar trīs vārtu guvumiem Rīgas "Dinamo" rindās izcēlās kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons, kurš pēc mača atzina - notikušais pēc iespējas ātrāk jāaizmirst un jāgatavojas turpmākām cīņām, vēsta "Dinamo" mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien turpināja veiksmīgi iesākto sezonas sākumu, viesos ar 4:2 uzvarot Oskara Bārtuļa pārstāvēto vienību "Donbass" un izcīnot ceturto panākumu pēc kārtas. Rīgas "Dinamo" ir palikusi viena no trim KHL komandām, kas šajā sezonā nav zaudējusi nevienu punktu.

"Pēc šādām spēlēm pats grūtākais ir šo patīkamo mirkli, izcīnīto uzvaru, aizmirst. Bet citu variantu nav, ja sēdēsim uz lauriem un ilgi priecāsimies, pilnīgi noteikti nākamajā spēlē dabūsim iekšā. Treneriem pagaidām mūsu galvas izdodas sakārtot. No šīs spēles ir jāņem pozitīvais – pārliecība, ticība, ka varam gūt vārtus. To, vai šī ir pirmā vai divpadsmitā uzvara, lai runā citi," nosvērti un bez eiforijas saka Vilsons. "Treneris bija priecīgs par mūsu spēju savākties un spēlēt savu spēli jau no pirmās trešdaļas. Kopumā, domāju, aizvadījām labu spēli un pratām izmantot savus momentus. Bet jāatzīst, ka viegli gan nebija. Doņecka mūs spieda ar lieliem spēkiem."

Vilsons atzina, ka ne jau katrā spēlē izdodas gūt trīs vārtus, to vajag izbaudīt, bet arī ātri jāaizmirst. "Komandā ir lielisks mikroklimats. Šīs smagās, grūtā cīņā gūtās uzvaras mūs vieno vēl vairāk."

"Uz spēles beigām Doņecka gan mūs kārtīgi spieda, bet vai radās šaubas par uzvaru šajā spēlē, kad viņi samazināja rezultāta starpību līdz 2:3? Šādi brīži sportā ir ļoti interesanti, pretinieks ieguvis vēl vienu elpu. Es neteiktu, ka biju pārliecināts, ka viņiem nekas neizdosies, jo kā jau teicu, sportā gadās visādi. Bet zinu to, ka biju pilnībā pārliecināts par komandas spēkiem, par to, ka mēs cīnīsimies par katru laukuma metru, lai nepieļautu viņiem paņemt kaut punktu. Šādi jāturpina arī Maskavā – galvenais, ar vēsu prātu," piebilda uzbrucējs.

Nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs jau sestdien, kad Maskavā tiksies ar CSKA. Pēc tam rīdzinieki atgriezīsies Latvijā un aizvadīs četras spēles "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!