Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis arī šogad jūlija sākumā dosies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" attīstības nometni, informējusi vienība.

Ikgadējā nometne norisināsies no 2. līdz 6.jūlijam, un kopumā tajā piedalīsies 26 hokejisti - 15 uzbrucēji, septiņi aizsargi un četri vārtsargi.

Pašlaik 21 gadu vecajam Gudļevskim kompāniju nometnē sastādīs arī talantīgais krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš maijā ar "Lightning" klubu noslēdza trīs gadu līgumu. 19 gadus vecajam Krievijas hokejistam šī būs pirmā pieredze Ziemeļamerikā.

Kā zināms, Gudļevskis "Lightning" paspārnē nonāca pērn, kad klubs viņu izvēlējās NHL draftā ar kopējo 124.numuru. Pērn viņš arī piedalījās attīstības nometnē, bet pēcāk uzsāka karjeru Ziemeļamerikā, sezonas izskaņā piedzīvojot arī debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Tādējādi latvietis kļuva par pirmo hokejistu, kurš vienas sezonas laikā spēlējis Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), Amerikas Hokeja līgā (AHL), NHL un olimpiskajās spēlēs.

Gudļevskis šogad pārstāvēja Latvijas izlasi arī pasaules čempionātā Minskā, kur tā otro gadu pēc kārtas ieņēma 11.vietu. Latvietis piedalījās četrās spēlēs, caurmērā katrā no tām ielaižot 3,79 ripas un atvairot 89,1% pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!