Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pieņēmis lēmumu izmēģināt spēkus NHL klubā Tampabejas "Lightning", kas viņu šogad jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar 124. numuru.

Kā vēsta hokejista pašreizējais klubs Rīgas "Dinamo", šobrīd tiek risināti juridiskie jautājumi, lai Kristers Gudļevskis varētu noslēgt līgumu ar NHL klubu, jo viņam ir spēkā esošs līgums rīdziniekiem uz vēl vienu sezonu.

Kristers Gudļevskis dzimis 1992. gada 31. jūlijā Aizkrauklē, viņa augums – 193 cm, bet svars – 86 kg. Viņš līgumu ar "Dinamo" noslēdza 2010. gada vasarā, un iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja jauniešu komandā HK "Rīga", spēlējot MHL čempionātā, kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 145 spēles (92.2% atvairītu metienu, vidēji zaudēti 2,21 vārti, 11 sausās spēles) un 10 play-off mačus (85.0% atvairītu metienu un vidēji 4,71 zaudēti vārti). Iepriekšējā sezonā Kristers Gudļevskis debitēja arī Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs (82:27 minūtes), kurās atvairīja 92.1% metienu un vidēji zaudēja 2,18 vārtus. Aizvadītajā sezonā Kristers Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs (92.5% atvairītu metienu un vidēji 2,22 zaudēti vārti) un pelnīti tika atzīts par vienu no 3 labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā. Pirms tam viņš ir spēlējis arī Latvijas U20 un U18 izlašu sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!