Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas "Rīga" vārtsargam Kristeram Gudļevskim ir pietiekami daudz spēka un enerģijas, lai MHL izlases "Krasnije zvezdi" sastāvā pienācīgi aizvadītu pārbaudes spēles ar Polijas valstsvienību un Kanādas vienaudžiem.

Kā zināms, "Krasnije zvezdi" mačus ar Polijas nacionālo valstsvienību aizvadīs 9. un 10.aprīlī Polijas pilsētā Kriņicā, bet pret Kanādas vienaudžiem MHL izlase spēkosies 13.aprīlī Krievijā.

"Neskatoties uz nogurdinošo sezonu, man ir pietiekami daudz spēka un enerģijas, lai pret Poliju un Kanādu sevi parādītu no vislabākās puses," intervijā līgas oficiālajai mājaslapai pastāstīja Gudļevskis. "Papildu stimulu dod arī tas, ka pretinieki ir nopietni un tās būs ļoti atbildīgas spēles. Tas būs vēl viens iemesls pierādīt, ka nevienam negrasos piekāpties."

Gudļevskis atzina, ka pret Poliju būs ļoti smaga spēle, jo tā gatavojas pasaules čempionātam pirmajā divīzijā. "Viņi ir vecāki par mums, kas nozīmē, ka Polijas hokejisti ir arī vairāk pieredzējuši nekā mēs."

"Mums nav nekādu tiesību doties laukumā, līdz galam nenovērtējot pretinieku. Mēs visi spēlējam MHL, un, ja reiz esam uzvilkuši līgas apvienotās izlases formu, tad nedrīkstam to pievilt un kaunināt," izteicās Gudļevskis.

Tāpat Gudļevskis izteicās, ka viņam spēle pret Kanādas vienaudžiem būs ļoti principiāla.

"Mazliet jau ir apnicis, ka viņi visai pasaulei skandina, ka kanādieši ir labākie hokejā. Vēlos, lai mūsu komanda pierāda, ka Kanāda nebūt nav spēcīgāka. Tāpat gribam pierādīt, ka MHL var ne tikai konkurēt ar Ziemeļamerikas junioru līgām, bet būt labāka par tām," atzina Gudļevskis.

"Uzskatu, ka MHL ir ļoti spēcīga. Man patīk spēlēt šajā līgā, turklāt ne tikai man, - visi "Rīgas" komandas hokejisti ir priecīgi, ka tagad mēs arī esam daļa no MHL. Sacensību organizācija, reglaments, kalendārs un spēles ir augstā līmenī. Tagad mums ir lieliska iespēja pacīnīties par vietu pieaugušo izlasē un kļūt par nacionālās izlases spēlētājiem. Mūs regulāri vēro treneri, aģenti un skauti, bet, pats svarīgākais, - līdzjutēji, jo Rīgā ļoti mīl hokeju," piebilda Gudļevskis.

Kā ziņots, šīs sezonas MHL regulārajā čempionātā Gudļevskis "Rīgas" komandas vārtus sargāja 49 mačos, vidēji ielaižot 2,20 ripas un atvairot 92 procentus pretinieku metienu. Tāpat viņš septiņās spēlēs savus vārtus atstāja neskartus.

Savukārt Harlamova kausa turnīrā Gudļevskis trīs spēlēs vidēji zaudēja 4,16 vārtus un atvairīja 86,2 procentus metienu.

Kā ziņots, pēc sekmīgā starta MHL regulārajā čempionātā Harlamova kausa turnīrā "Rīgas" hokejisti jau pirmajā kārtā sērijā ar 0-3 piekāpās Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

Jau ziņots, ka MHL izlasē, kas 2010.gada beigās aizvadīja vairākus mačus ar Ziemeļamerikas komandām, tika iekļauts arī "Rīgas" uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!