Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kausa spēlē sestdien Ufā nepārspēts palika HK "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis, tomēr Rietumu izlase pēcspēles "bullīšos" ar 2:3 zaudēja Austrumu izlasei.

Foto galerija

Vēl šajā spēlē Rietumu izlases rindās spēlēja arī HK "Rīga" hokejisti Raimonds Vilkoits un Juris Upītis, bet Rietumu komandu vadīja HK "Rīga" galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Vilkoits un Upītis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Gudļevskis sargāja Rietumu komandas vārtus no spēles sākuma līdz otrā perioda vidum un atvairīja visus metienus. Rietumu komanda ar Gudļevski vārtos izvirzījās vadībā ar 2:0, taču Austrumu komanda pēdējā trešdaļā izlīdzināja rezultātu un pēc tam uzvarēja pēcspēles metienos.

Gudļevskis sargāja Rietumu komandas vārtus arī "bullīšos", atvairīja vienu pēcspēles metienu, bet divreiz bija bezspēcīgs. Rietumu rindās vienu "bullīti" izpildīja arī Upītis, taču bija neprecīzs.

Leonīdu Tambijevu par Rietumu izlases treneri nozīmēja MHL vadība, bet vārtsargu Kristeru Gudļevski un uzbrucēju Raimondu Vilkoitu iebalsoja līdzjutēji, turklāt Kristers ieguva vislielāko līdzjutēju balsu skaitu abās komandās – 9409 balsis. Savukārt, Juris Upītis Rietumu izlases sastāvā tika iekļauts pēc treneru izvēles.

MHL Izaicinājuma kausa spēle pēc sava formāta atbilst zvaigžņu spēlei, taču šajā mačā laukumā notika īsta bezkompromisa cīņa, jo Austrumu un Rietumu izlašu dalībnieki patiešām cīnījās par Izaicinājuma kausu. Par to liecina arī fakts, ka spēlē tika piešķirtas 16 soda minūtes, kas ierastajās Zvaigzņu spēlēs ir retums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!