Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaunais Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis ir gandarīts, ka izdevies piesaistīt pasaulē spēcīgākās hokeja līgas - NHL - komandas uzmanību, taču atzīst, ka līdz spēlēšanai NHL viņam vēl ir "patālu".

"No spēlēšanas NHL esmu patālu," intervijā "Sporta Avīzei" atklāja Gudļevskis. "Tāpat vien iespēju nedos. Ar gadiem spēlējot, piemēram, Amerikas hokeja līgā (AHL) un smagi strādājot, var iegūt šādu iespēju. Pagaidām grūti teikt, kas notiks tālāk."

Jau vēstīts, ka pēc teicami aizvadītā pasaules čempionāta, kur Gudļevskis valstsvienības rindās piedzīvoja debiju šāda mēroga sacensībās, latviešu vārtsargu NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning". Pēcāk viņš devās uz vienības treniņnometni, lai pierādītu savu varēšanu.

Gudļevskis izteicās, ka Tampabejas komandas treneri esot bijuši apmierināti ar latvieša sniegumu, lai gan pats vārtsargs atzina, ka nebija savā labākajā formā. "Ir tik daudz lietu, pie kā piestrādāt šajā vasarā."

Pēc jauno talantu nometnes šobrīd 20 gadus vecais Gudļevskis jutis, ka "Lightning" interese par latviešu vārtsargu neesot mazinājusies. "Jutu, ka viss ir kārtībā un viņus interesēju. Tomēr grūti līdz galam izprast, jo viņi ir ļoti atvērti un laipni cilvēki."

"Treniņnometnē sajūtas bija līdzīgas, kad devos uz pirmo "Dinamo" treniņu, lai gan Tampabejā trenējās tikai jaunie hokejisti," sacīja Gudļevskis. "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans latvietim atklājis, ka par vārtsargu labus vārdus aizlicis arī Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Gudļevskis, kurš 31.jūlijā svinēs savu 21.dzimšanas dienu, līgumu ar Rīgas "Dinamo" noslēdza 2010.gada vasarā un iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja KHL komandas jaunatnes vienībā "Rīga", kas cīnās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Kā ziņojām, pagājušajā nedēļā Gudļevskis izvēlējās atstāt Rīgas "Dinamo", lai jau šogad cīnītos par iespēju spēlēt NHL. Šobrīd tiek risināti juridiskie jautājumi, lai Gudļevskis varētu noslēgt līgumu ar NHL klubu, jo viņam vēl uz vienu sezonu ir spēkā līgums ar "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!