Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā pret Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas pirmajā trešdaļā izturējusi pretinieku spiedienu, uzskata rīdzinieku galvenais treneris soms Kari Heikile.

Jau vēstīts, ka Rīgas klubs, sākot pirmo izbraukuma sēriju šajā sezonā, ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Minskas "Dinamo".

"Domāju, ka labi izturējām pretinieku spiedienu pirmajā trešdaļā. Pirmos vārtus iemetām tikai 30.minūtē, bet pēc tam pārņēmām iniciatīvu. Esmu ļoti apmierināts ar komandu," Minskas kluba mājaslapā citēts Heikile. "Gaidīju, ka šajā mačā uz mums tiks izdarīts spiediens, par to brīdināju arī spēlētājus. Šis Minskas klubam bija pirmais mačs savā laukumā, bet atmosfēra arēnā bija līdzvērtīga mūsu, kad aizvadījām sezonas pirmo spēli pret "Ak Bars". Tomēr ar to rēķinājāmies."

Tikmēr Baltkrievijas komandas galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs izteicās, ka viņa vadītā vienība ir centusies uzvarēt šo maču.

"Nevar teikt, ka mums neradās vārtu gūšanas iespēju, taču pretinieki guva vārtus pirmie. Kad veicām maiņu, mums iemeta arī otro ripu, bet sliktas maiņas rezultātā zaudējām arī trešos vārtus. Pēc tam, gribot atspēlēties, ielaidām arī ceturtos," atzina speciālists.

Savukārt Rīgas "Dinamo" vārtsargs čehs Jakubs Sedlāčeks, kurš šajā mačā atvairīja visus 32 pretinieku metienus, rīdzinieku kluba mājaslapā uzsvēra, ka komandas spēlētāji viņam ļoti palīdzējuši.

"Esmu ļoti priecīgs par šodien parādīto sniegumu. Mēs spēlējām ļoti labi. Guvām četrus vārtus izbraukumā, kas vēl vairāk stiprina mūsu pārliecību. Varu arī izcelt mūsu aizsardzību - pretinieks netika pie atlēkušajām ripām. Komanda man ļoti palīdzēja. Vienmēr pabeigt spēli "uz nulles" ir ļoti patīkami," izteicās Sedlāčeks. "Pēc pirmās trešdaļas bija 0:0, un tas mums deva pārliecību, ka šodien iznākums būs labs. Treneri pārtraukumā pateica īstos vārdus, un guvām divus vārtus. Pēc vārtu guvumiem ticība saviem spēkiem jau bija nostiprinājusies. Jā, mums arī nedaudz paveicās - viņi divas reizes trāpīja pa vārtu stabu."

Turpinājumā otrdien rīdzinieki viesos spēkosies ar iepriekšējās sezonas regulārā čempionāta labāko komandu Maskavas CSKA, bet ceturtdien Zagrebā tiks aizvadīts mačs ar vietējo "Medveščak".

"Nākamā spēle nebūs viegla. Mums pretī stāsies ļoti meistarīga komanda. Bet, manuprāt, šodien parādītais sniegums pierāda, ka mēs varam cīnīties arī ar CSKA. Ja rādīsim saturīgu sniegumu un būsim vienoti, mēs varam izcīnīt punktus arī nākamajā spēlē," uzskata vārtsargs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem trīs mačos atrodas trešajā pozīcijā, bet Minskas klubs ar vienu punktu ieņem pēdējo, 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!