Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" katru dienu sper vienu soli uz priekšu, uzskata komandas galvenais treneris soms Kari Heikila.

Kā zināms, "Dinamo" trešdien tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kauss izšķirošajā cīņā par iekļūšanu finālā ar 2:3 piekāpās Krievijas klubam Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Mums problemātisks bija pirmais periods, kad bija ātra spēle un spēlētājiem stress. Otrais un trešais bija labi, bija daudzi momenti. Kopumā esmu apmierināts, jo katru dienu speram soli uz priekšu," teica Heikila.

Ja pirmajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa spēlē Rīgas vienības vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, tad nākamos divos mačos vārtu drošība tika uzticēta komandas jaunieguvumam Jūakimam Ēriksonam.

"Pagaidām vēl nezinu, kurš būs pirmais vārtsargs, vēl ir laiks līdz sezonas sākumam," situāciju ar vārtsargiem komentēja Heikila.


Tikmēr "Lokomotiv" galvenais treneris Aleksejs Kusašovs atzina, ka šodien bijusi interesanta spēle.

"Hokejisti spēlēja ar atbildību, jo visi saprata, ka cīnās par finālu. Mēs spēlējām labi, vienīgi jāuzlabo momentu realizācija," uzsvēra Kusašovs.

Kā zināms, nedēļas nogalē KHL vadība paziņoja, ka Baltkrievijas un Kazahstānas hokejistiem gaidāmajā sezonā netiks piemērots leģionāru statuss. Tomēr Krievijas sporta ministrija otrdien pavēstīja, ka šie hokejisti būs leģionāru statusā.

Ņemot vērā neskaidrības saistībā ap leģionāru statusu čempionātā, "Lokomotiv" pirmdien atbrīvojās no Baltkrievijas naturalizētā kanādiešu uzbrucēja Džefa Pleta, kurš jau nākamajā dienā pievienojās Maskavas CSKA.

Tomēr aģentūra TASS trešdien informēja, ka KHL grasās ignorēt nupat Krievijas sporta ministrijas pieņemto lēmumu un neuzskatīs Baltkrievijas un Kazahstānas hokejistus par leģionāriem.

"Vismaz šobrīd joprojām nesaprotu, kas ir nolemts, tāpēc nav jēgas pārdzīvot vai viņa atbrīvošana bija kļūda," atzīmēja Kusašovs.

Ceturtdien "Latvijas Dzelzceļa" kausa finālā spēkosies Kazaņas "Ak Bars" un "Lokomotiv" hokejisti, bet plkst.19.30 Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Minskas "Dinamo".

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!