Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo" ir problēmas ar momentu realizāciju, turklāt komandā joprojām ir uzbrucēji, kas šosezon vēl nav spējuši gūt vārtus, atzīst tās galvenais treneris Kari Heikila.

Kārtējā regulārā čempionāta mačā rīdzinieki pirmdien uzņems Magņitogorskas "Metallurg" komandu. Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Zīmīgi, ka 2010./2011.gada sezonā Heikila trenēja tieši Magņitogorskas komandu, aizkļūstot līdz Austrumu konferences finālsērijai.

"Vienmēr agrāk vai vēlāk nākas spēlēt pret komandām, kuras esi trenējis. Tāpat man ir ar Jaroslavļas "Lokomotiv" un Minskas "Dinamo". Tomēr tas ir darbs, un šodien esmu fokusējies uz savas komandas sagatavošanu," Magņitogorskas "Metallurg" mājaslapā internetā citēts Heikile. "Visi lieliski zina "Metallurg" stiprās puses - precīza pirmā maiņa un vēl trīs meistarīgi trijnieki, kā arī uzticama aizsardzība."

Pēc sezonas pirmās trīs uzvaru sērijas rīdzinieki atkal cietuši divus zaudējumus - trešdien ar 1:3 piekāpās Ņižņekamskas ''Ņeftehimik", bet piektdien pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" spēlētājiem.

"Mums ir problēmas ar momentu realizēšanu. Šobrīd KHL visas komandas ir spēcīgas. Vari samest vienu, divas vai pat trīs ripas un beigās tāpat būs nepietiekami uzvarai. Mēs organizējam bīstamus uzbrukumus, radām daudz iespēju, tomēr...," stāstīja somu speciālists. "Domāju, ka mūsu gadījumā jautājums ir par pārliecību. Uzskatām, ka komandai būtu nepieciešams pielikt, jo mums ir pat uzbrucēji, kuri līdz šim nav guvuši nevienus vārtus."

Piecos mačos savā laukumā Rīgas "Dinamo" komanda šosezon svinējusi tikai vienu panākumu. Savukārt 13 izbraukuma cīņās gūtas piecas uzvaras.

2014.gada Gagarina kausa ieguvēja no Magņitogorskas, ko trenē slavenais Maiks Kīnens, šajā mēnesī guvusi tikai divas uzvaras četros mačos. Iepriekšējā cīņā tā piektdien ar 2:3 zaudēja vienai no Rietumu konferences vājākajām vienībām Bratislavas "Slovan".

Magņitogorskas "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins šosezon 18 spēlēs izcēlies ar 12 gūtajiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam dod otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atpaliekot vienīgi no Maskavas CSKA uzbrukuma līdera Aleksandra Radulova.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" trešdien uzņems Ufas "Salavat Julajev" hokejistus, bet pēc tam nākamajā nedēļā plānota kārtējā trīs izbraukuma spēļu sērija, kuras laikā 24.oktobrī arī notiks viesošanās Magņitogorskā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 19 mačos ieņem 12.vietu, tomēr labāko astotnieks ir tikai trīs punktu attālumā.

Savukārt Magņitogorskas vienība ar 31 punktu 18 mačos ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!