Foto: LETA
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Hantimansijskas "Jugra" pelnīja pārāk daudz noraidījumu un pieļāva pārāk daudz kļūdu, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Kari Heikila.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" sestdien izbraukuma sērijas trešajā mačā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās "Jugra" vienībai, kas tādejādi izcīnījusi jau trešo uzvaru pēc kārtas.

"Šodien nespēlējām savā līmenī. Bija pārāk daudz noraidījumu un kļūdu, bet bija par maz metienu," pēc mača žurnālistiem sacīja Heikila. "Protams, ir svarīgi ripu pretinieku vārtos iemest pirmajiem. Mums bija labas iespējas gūt vārtus, taču puiši tam nebija gatavi. Spēles pirmajās piecās minūtēs mums bija vairākas labas izdevības. Pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem sākās kļūdas un vēlāk ielaidām arī otro ripu savos vārtos."

Šosezon "Dinamo" un "Jugra" vienu savstarpēju spēli jau bija aizvadījušas, kad Rīgas klubs oktobra beigās savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:1.

"7:1 ir vēsture. Uzskatām, ka "Jugra" ir ļoti laba komanda ar gana labiem spēlētājiem. Mums šodien bija iespējas uzvarēt, taču nespējām gūt vārtus," uzsvēra Heikila.

Savukārt "Jugra" galvenais treneris Pāvels Jezovskis atzina, ka pirmo trešdaļu mājinieki aizvadījuši vāji.

"Pirmajā trešdaļā spēlētājos varēja just satraukumu, tāpēc nespēlējām pārāk labi. Tomēr, kad pieļāvām kļūdas, labi nospēlēja mūsu vārtsargs Georgijs Gelašvili. Viņš deva komandai iespēju cīnīties par uzvaru. Šajā spēlē labi izmantojām pretuzbrukumus," pauda speciālists.

Turpinājumā rīdziniekiem pirmdien gaidāma tikšanās ar Jekaterinburgas "Avtomobilist". Pēc izbraukuma Latvijas komanda aizvadīs trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar "Soči", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Toljati "Lada" komandām.

Ar 31 spēlē izcīnītiem 36 punktiem Rīgas "Dinamo" ieņem priekšpēdējo, 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par septiņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!