Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pirmajā mačā zaudējusi daudz enerģijas, tāpēc otro dueli vairs nav aizvadījusi emocionāli tik spēcīgi, pēc dueļa pauda vienības galvenais treneris Kari Heikile.

Kā zināms, rīdzinieki ceturtdien cieta savu sezonas pirmo neveiksmi, ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) savā laukumā pagarinājumā piekāpjoties Čerepovecas "Severstaļ" vienībai.

"Pret Kazaņu pirmajā spēlē zaudējām daudz enerģijas. Nevis fiziski, bet emocionāli. Tāpēc šodien nespēlējām tādā pat līmenī un pieļāvām dažas kļūdas," secināja somu speciālists. "Trešais periods bija vislabākais, turklāt spējām atgūties un nopelnīt papildlaiku. Tomēr tajā mazākums mūs nogalināja."

"Sapratām, ka būs grūta spēle, redzot, kā Rīga spēlēja ar "Ak Bars"," teica Čerepovecas vienību vadošais Čehijas speciālists Vācslavs Sikora. "Spēle bija laba, gribējām gūt punktus. Spēlējām kā komanda un tāpēc arī uzvarējām."

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savā laukumā ar 3:1 pieveicot pagājušās sezonas finālisti Kazaņas "Ak Bars".

Savukārt "Severstaļ" sezonas pirmajā mačā ar 2:3 piekāpās Somijas klubam Helsinku "Jokerit".

Čempionāta turpinājumā Rīgas "Dinamo" svētdien sāks pirmo izbraukuma sēriju, un tajā tiksies ar Minskas "Dinamo", Maskavas CSKA un Zagrebas "Medveščak".

Tā kā šajā laikā "Arēnā Rīga" risināsies Eiropas čempionāts basketbolā, turpinājumā pēc pāris dienu pauzes Rīgas "Dinamo" arī dosies sezonas tālākajā braucienā, viesojoties pie Novokuzņeckas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral".

Nākamo maču savā laukumā rīdzinieki aizvadīs vien 17.septembrī, sacenšoties ar Podoļskas "Vitjaz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!