Foto: F64

Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" savā jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pirmajā mačā pret Kazaņas "Ak Bars" spēlēja kā komanda, kas arī ļāvis uzvarēt, uzskata rīdzinieku galvenais treneris soms Kari Heikila.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savu skatītāju priekšā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveicot pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti "Ak Bars".

"Protams, esmu ļoti priecīgs par uzvaru - spēlējām kā komanda. Lieliski nospēlējām mazākumā. Tieši daudzie mazākumi mums deva pārliecību. Uzskatu, ka vairākumā labāk spēlēsim pēc mēneša, jo nav bijis laika to attīstīt. Pārbaudes spēles un treniņi ir kas cits nekā čempionāts. Visas komandas kļūst labākas," pēcspēles preses konferencē sacīja Heikila.

Rīgas kluba vārtu drošība šajā mačā tika uzticēta zviedram Jūakimam Ēriksonam, kurš sava veiksmīgā snieguma dēļ tika nosaukts par komandas šī mača labāko spēlētāju.

Heikila norādīja, ka par Ēriksona stāšanos vārtos šajā mačā tika nolemts jau pirms divām trim dienām, taču "Dinamo" rīcībā šobrīd ir divi labi vārtsargi - Ēriksons un čehs Jakubs Sedlāčeks.

Tikmēr "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs atzina, ka rīdzinieki šajā mačā uzvaru izcīnījuši pelnīti.

"Pretinieki aizvadīja ļoti labu maču - radīja mums daudz grūtību. Paši ieļāvām daudz kļūdu. Protams, šis zaudējums ir sāpīgs, taču tā mums būs laba mācība," uzskata speciālists.

Čempionāta turpinājumā Rīgas "Dinamo" ceturtdien uzņems Čerepovecas "Severstaļ" komandu, bet pirmo izbraukuma sēriju sāks svētdien un tajā tiksies ar Minskas "Dinamo", Maskavas CSKA un Zagrebas "Medveščak".

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!