Foto: F64

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti, aizvadot šogad pirmo spēli Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), trešdien savā laukumā ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) kapitulēja Habarovskas "Amurskije Tigri" vienībai.

Laukuma saimnieki katrā no trešdaļām ielaida pa diviem vārtiem, paši tā arī nespējot pārspēt Habarovskas kluba vārtsargu Mihailu Bojarčuku, kurš atvairīja 31 metienu. Tāpat "Amurskije Tigri" labā divus vārtus iemeta Aleksejs Isajevs.

"Rīga" cieta septīto zaudējumu pēdējos deviņos mačos, bet viesiem šis bija ceturtais panākums pēdējos piecos mačos, abām komandām atrodoties turnīra tabulas kaimiņos.

Abas komandas Piņķos ceturtdien tiksies atkārtoti. Tā kā ceturtdien notiks arī MHL Izaicinājuma kauss jeb Zvaigžņu spēle un tajā no katras komandas ir vismaz viens pārstāvis, rīdziniekiem šīs nedēļas spēlēs jāiztiek bez aizsarga Paula Svara, kurš šosezon 22 mačos iemetis trīs vārtus un izpildījis 11 rezultatīvas piespēles.

Pagājušo gadu rīdzinieki noslēdza uz priecīgas nots, pēdējā spēlē ar 3:2 pagarinājumā pārspējot kopvērtējuma līderi Jaroslavļas "Loko" un pārtraucot pretinieku 16 uzvaru sēriju.

"Rīga" ar 33 punktiem 41 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "Amurskije Tigri" ar 39 punktiem 43 mačos ir pozīciju augstāk.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!