Foto: F64

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti otrdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mača izskaņā atspēlēja divus vārtus un savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:1) pārspēja Mitišču "Atlanti" komandu, izglābjoties no zaudējuma.

Latvijas komandas rindās pa vārtiem guva Kristaps Zīle un Deniss Fjodorovs, kurš šajā cīņā tika nosaukts par labāko rīdzinieku rindās.

Rezultāts šajā mačā netika atklāts līdz pat otrās trešdaļas beigām, turklāt pirms tam otrajā periodā viens no Rīgas komandas līderiem Daniels Bērziņš par sitienu celī saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Šī soda laikā "Atlanti" arī atklāja cīņas rezultātu, kad izcēlās Aleksandrs Poluektovs.

Noslēdzošajās 20 minūtēs vienības nekautrējās pārkāpt noteikumus, tomēr nevienādos sastāvos tās spēlēja veiksmīgi. Lūzuma punkts pienāca pašā mača izskaņā, kad 93 sekundes līdz finālsvilpei ar spēcīgu plaukstas metienu izlīdzinājumu panāca aizsargs Zīle, bet tikai 46 sekundes vēlāk uzvaru mājiniekiem nodrošināja Fjodorovs, kurš vārtus guva, ripu tajos raidot pēc Emīla Ģēģera nesekmīga metiena.

Noslēgumā "Atlanti" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas no zaudējuma neglāba.

"Rīgas" komandā otrdien laukumā bija vairāki hokejisti, kuri ir starp Latvijas izlases kandidātiem pirms svētdien gaidāmā pārbaudes mača ar Kanādas olimpisko izlasi. No kandidātiem šodienas spēlē piedalījās iepriekšējās nedēļas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labākais jaunais spēlētājs Ģēģeris, kā arī Bērziņš, Zīle, Pauls Svars un Roberts Kaļķis.

Abas komandas savā starpā tikās jau pirmdien, kad uzvaru ar 2:1 izcīnīja "Rīga". Latvijas komanda pēdējo četru maču laikā guvusi trīs uzvaras.

Turpinājumā rīdzinieki februāra sākumā aizvadīs četru spēļu izbraukuma sēriju, kas jau sestdien sāksies pret Sanktpēterburgas "Dinamo".

"Rīga" ar 43 punktiem 48 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz 15.vietu 17 komandu vidū, bet "Atlanti" ar 61 punktu 49 spēlēs ir 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!