Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokeja klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar 4:5 (3:3, 1:2, 0:0) savā laukumā zaudēja Baltkrievijas komandai Minskas "Junostj".

Līdz ar to "Rīgas" pārtrauca savu astoņu uzvaru sēriju, bet "Junostj", kuru pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors, izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas.

"Rīgas" komandas labā šajā mačā divus vārtus guva Raimonds Vilkoits, bet pa vienai reizei izcēlās Juris Upītis un Dāvis Straupe. Tikmēr "Junostj" rindās vienus vārtus guva arī Kerčs.

Cīņas rezultāts tika atklāts jau mača 54.sekundē, kad precīzi meta Vilkoits, taču jau pēc 15 sekundēm Kerčs izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā spēle izvērtās ļoti rezultatīva. "Rīgas" komanda divas reizes spēja izvirzīties vadībā (2:1 un 3:2), tomēr "Junostj" katru reizi prata izlīdzināt rezultātu un pirmā trešdaļa noslēdzās neizšķirti 3:3.

Arī otrā trešdaļa aizritēja rezultatīvā cīņā. Tās vidusdaļā Straupe laukuma saimniekus izvirzīja vadībā, taču turpinājumā "Junostj" hokejisti guva divus vārtus pēc kārtas un pirms pēdējās trešdaļas "Rīga" zaudēja ar 4:5. Jāpiebilst, ka piektos vārtus laukuma saimnieki ielaida skaitliskajā vairākumā.

Trešo trešdaļu "Rīgas" hokejisti sāka ļoti aktīvi un centās pēc iespējas ātrāk atspēlēties, kas noveda pie tā, ka mača 44.minūtē rīdziniekiem bija iespēja realizēt skaitlisko vairākumu, tomēr tā netika izmantota. Uzreiz pēc tam jau "Rīga" palika mazākumā, taču arī "Junostj" komandai vairākumu neizdevās realizēt.

Tuvojoties mača pamatlaika beigām, emocijas starp komandu spēlētājiem bija ļoti sakāpinātas, līdz ar to izraisījās vairāki nelieli kautiņi, kas kopējo spēles rezultātu gan neietekmēja. Minūti pirms spēles beigām "Rīga" savu vārtsargu Kristeru Gudļevski nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un bija ļoti tuvu, lai izlīdzinātu rezultātu, tomēr "Junostj" komanda spraigā mača galotnē nosargāja uzvaru.

Vēl Kerčs šajā mačā nopelnīja arī divus divu minūšu noraidījumus, kurus "Rīgas" hokejisti gan nespēja realizēt.

Par aizvadītā mača labāko spēlētāju "Rīgas" komanda tika atzīts aizsargs Ēriks Ševčenko.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Šis mačs "Rīgas" hokejistiem bija pirmais pēdējā regulārā čempionāta mājas spēļu sērijā, kurā līdz 26.februārim tiks aizvadītas septiņas spēles. Savukārt pēdējās četras regulārā čempionāta cīņas "Rīga" aizvadīs izbraukumā ar abiem Sanktpēterburgas klubiem.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā pēc pirmdienas spēles HK "Rīga" ar 84 punktiem 46 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu, par pieciem punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo Voskresenskas "Himik" komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Savukārt "Junostj" komanda ar 63 punktiem 45 spēlēs pakāpās uz sesto pozīciju tajā pašā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!