Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:6 (1:1, 1:3, 0:2) zaudēja Krievijas vienībai Mitišču "Mitiščinskije atlanti".

Latvijas kluba labā pa vieniem vārtiem guva Raimonds Vilkoits un Miks Indrašis.

Sērijā līdz trijām uzvarām Latvijas klubs nokļuva zaudētājos jau ar rezultātu 0-2.

Maču "Rīgas" hokejisti iesāka ļoti aktīvi un jau spēles 24.sekundē Vilkoits atklāja rezultātu. Pēc zaudētajiem vārtiem "Mitiščinskije atlanti" komanda izveidoja vairākas bīstamas epizodes laukuma saimnieku vārtu priekšā, kas ātri vien nesa augļus, un ceturtajā minūtē Aleksandrs Kadeikins izlīdzināja rezultātu. Atlikušajā pirmās trešdaļas laikā komandas apmainījās ar vairākiem noraidījumiem, tomēr neviens no vairākumiem netika realizēts un pēc pirmajām 20 cīņas minūtēm tablo vēstīja 1:1.

Otrās trešdaļas sākums "Rīgas" hokejistiem izvērtās nesekmīgs, jo 16 sekunžu laikā mājinieki zaudēja divus vārtus. Vispirms Oļegs Jašins viesus izvirzīja vadībā, bet pēc tam Pāvels Černovs panāca 3:1 "Mitiščinskije atlanti" komandas labā. Turpinājumā "Rīgas" uzbrucējs Artūrs Mickēvičs divas reizes pēc kārtas devās uz noraidīto spēlētāju soliņa, tomēr viesiem nevienu no šiem vairākumiem neizdevās realizēt. Otrās trešdaļas vidū starp spēlētājiem izcēlās nelieli asumi, tāpēc spēle bija bagāta ar abpusējiem noraidījumiem, tomēr komandas nespēja izmantot sev dotās iespējas un rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas beigu daļā mazliet aktīvāk pretinieku aizsardzības zonā spēlēja viesi un 36.minūtē Černovs guva savus otros vārtus mačā, panākot jau 4:1. Tomēr "Rīgas" hokejisti par tādu rezultātu nebija sašutuši un diezgan agresīvi metās uz "Mitiščinskije atlanti" vārtiem, kas 54 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām deva vēlamo rezultātu, jo viesi palika mazākumā. Vairākuma realizēšanai "Rīgas" komandai bija nepieciešamas tikai 42 sekundes, kad Indrašis samazināja rezultātu līdz 2:4.

Trešās trešdaļas sākumā "Rīgai" nācās aizstāvēties mazākumā, tomēr "Mitiščinskije atlanti" vairākumu nespēja realizēt, bet uzreiz pēc tam viena laukuma spēlētāja pārsvars bija arī Latvijas komandai, taču arī šis vairākums palika neizmantots. Nepilnas desmit minūtes pirms mača pamatlaika beigām rīdziniekiem bija vēl viena iespēja realizēt vairākumu un samazināt rezultāta starpību, tomēr "Mitiščinskije atlanti" labi aizsargājās, turklāt veiksmīgi spēlēja arī viesu komandas vārtsargs Pjotrs Jerjomins, neļaujot rīdziniekiem gūt vārtus.

Minūti un 40 sekundes pirms mača beigām "Rīgas" komanda savu vārtsargu Kristeru Gudļevski nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas vēlamo rezultātu nedeva, un Černovs raidīja ripu tukšos vārtos. Tomēr tas nebija pēdējais precīzais metiens šajā cīņā, jo 40 sekundes pirms spēles beigām Aleksandrs Ševčenko ar spēcīgu un precīzu metienu no zilās līnijas panāca cīņas galīgo iznākumu.

Kā ziņots, piektdien notikušajā pirmajā mačā Latvijas klubs pēcspēles metienu sērijā zaudēja ar rezultātu 4:5.

Abu komandu trešais mačs tiks aizvadīts otrdien, 15.martā, Mitiščos.

Konferences pusfinālā šī dueļa spēcīgākā komanda tiksies ar Maskavas "Krasnaja armija" un Čerepovecas "Almaz" pāra uzvarētājiem. Šī dueļa otrajā mačā sestdien "Krasnaja armija" izcīnīja pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar rezultātu 9:2.

Līdz ar to šajā sērijā līdz trijām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Kā ziņots, "Rīgas" komanda ar 99 punktiem 56 spēlēs ieņēma otro vietu MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā, bet "Mitiščinskije atlanti" ar 95 punktiem 54 spēlēs ierindojās Centra divīzijas trešajā pozīcijā.

Regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - savās mājās rīdzinieki zaudēja ar 4:5, bet viesos guva panākumu ar 2:0.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" padome izvirzījusi "Rīgas" komandai mērķi Harlamova kausā "aizkļūt pēc iespējas tālāk".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!