Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts uzskata, ka rīdzinieku pretinieki kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pirmajā kārtā Maskavas "Dinamo" spēlē brīžiem pārāk asi, dēļ kā arī komandai nākas ciest, Krievijas masu medijos citēts Holts.

Foto galerija

Atgādinām, ka svētdien KHL Gagarina kausa pirmās kārtas ceturtajā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 2:1 pieveica Maskavas "Dinamo", izvirzoties vadībā visā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1.

Holts pirmo reizi "play off' turnīrā izgāja spēles sākumā un nospēlēja visu maču, bet Mikaēls Telkvists šoreiz palika rezervē. "Mēs visas sezonas laikā ar Mikaēlu maināmies vārtos. Grūti būtu vārtsargam, kuram ir problēmas ar psiholoģiju. Ja esi pārliecināts par savu spēku, cītīgi darbojies, tad nav nekādu problēmu. Ja pat zinu, ka nespēlēšu, tas nekādi neietekmē manu treniņu darbu. Vienmēr esmu gatavs iziet laukumā un rādīt visu, ko māku."

Runājot par pretinieku piekopto brīžiem ļoti agresīvo spēles stilu, Holts atzina, ka tāds viņam patīkot. "Atklāti runājot, man pat šāds kontakta spēles stils patīk. Ja skatās šo tēmu plašāk, tad , man liekas, maskavieši ir sava stila ķīlnieki. Vienkāršī, viņi brīžiem ar savu agresivitāti nedaudz pārspīlē, tāpēc nopelna noraidījumus, dodot mums iespējas gūt vārtus. Tā bija arī šoreiz, kad pagarinājumā Kudašovs nopelnīja noraidījumu."

"Dažreiz ir labi, ja komandā ir lielie puiši, kas spēlē diezgan cieši, taču dažreiz tas ietekmē komandas sasniegumus. Turpretī mēs spēlējām ļoti disciplinēti, centāmies gudri nospēlēt un nesastrādāt muļķības, tādējādi neitralizējām Maskavas komandas ciešo spēli, un vēl kļuvām par ieguvējiem no viņu spēles stila," piebilda Holts.

Pēc spēles Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks sūdzējās tieši par Kudašovam piespriesto sodu pagarinājumā, jo pēc Znaroka domām pārkāpuma nebija. Holts tieši pretēji norāda, ka noraidījums bija pelnīts, jo Laviņam ar nūju tika nosista aizsargķivere.

"Varu teikt tikai vienu – mūsu spēlētājam nosita aizsargķiveri, bet tādas lietas tiesneši neatstāj bez ievērības. Arī līdz tam noraidījumam bija vairākas epizodes, kad maskaviešiem bija jādod noraidījumi – piemēram, Dārziņu nogāza, kad viņš izslidoja pie vārtiem," norādīja Holts. "Maskaviešiem jau nevajadzētu sūdzēties par šo epizodi, jo pirms tam jau bija vairākas līdzīgas epizodes, par ko vajadzēja noraidīt. Galu galā, mums arī pagarinājumā bija noraidījums, bet mēs noturējāmies un beigās arī uzvarējām."

Lai gan sērijā rīdzinieki sērijā ir vadībā ar 3-1 un atrodas vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā, pēc Holta domām uzvarētājs vēl nav noskaidrots. "Jā, mūsu izredzes ir pat ļoti labas, bet Maskavas "Dinamo" ir ļoti spēcīga komanda, kas var likt mums trūkties. Ja atslābināsimies un uzskatīsim sevi par uzvarētājiem, dabūsim ciest. Viss ir atkarīgs tikai no mums pašiem – ja pieliksim visas pūles, "kapāsimies" katrā maiņā, kas mums pārsvarā arī ļauj izcīnīt uzvaras, jo mūsu komanda nav meistarības etalons, tad uzvara mums no rokām neizslīdēs."

Holts piebilda, ka viņam spilgti atmiņā paliks epizode trešajā periodā, kad pie saviem vārtiem viņš neveikli nospēlēja, gandrīz ļaujot pretiniekiem gūt uzvaras vārtus. "Ja maskaviešu uzbrucējam būtu izdevusies piespēle, tad būtu vārtu guvums, un es justos kā visas Rīgas lielākais neveiksminieks. Labi, ka mums neiemeta. .. Tajā epizodē galīgi nenāca smiekli. Ģērbtuvē, protams, pasmējāmies, bet man tas nebija nemaz tik patīkami. Ļoti pārdzīvoju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!