Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā piektdien uzvaru sēriju turpināja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica Jekaterinburgas "Avtomobiļist".

Rīgas "Dinamo" un komandas vārtsargam Krisam Holtam tā bija pirmā "sausā" spēle sezonā. Holts mačā atvairīja 19 metienus.

Otrā perioda ceturtajā minūtē pirmos vārtus mačā guva Guntis Galviņš, bet otrā perioda piektajā minūtē Mārtiņš Karsums panāca 2:0.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, kad deviņās spēlēs tika izcīnīta tikai viena uzvara, pirms piektdienas ciņas uzvarēja divos mačos pēc kārtas.

Diemžēl, piektdienas spēlē neliela savainojuma (sasituma) dēļ nevarēs piedalīties uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, un viņa vietu maiņā ar Vargu un Cipuli ieņems čehu uzbrucējs Šindels, bet ceturtajā maiņā spēlēs Juris Štāls. Šīs dienas mačā treneri atkal pieteiks septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, bet vārtus sargās Kriss Holts.


1.periods

Pirmā trešdaļa pagāja ātrā, bet ciešā cīņā, uzbrukumos un pretuzbrukumos no abām pusēm.

Sestajā minūtē no laukuma nokliboja Miķelis Rēdlihs, taču vēlāk atgriezās spēlē, kas nozīmēja, ka trauma nav gūta.

13.minūtē izveidojās mūsējiem ļoti nepatīkama un bīstama situācija "Dinamo" aizsardzības zonā - Jēkabs Rēdlihs, slidojot palīgā kolēģim, pazaudēja ripu pāris metru attālumā no mūsu vārtiem, bet, par laimi, Filipa Savčenko metiens nebija precīzs.

Praktiski visām rīdzinieku maiņām pirmajā trešdaļā bija labas izdevības gūt vārtus, īpaši izcēlās ceturtā maiņa, un konkrēti Niklass Lucenuiss un Ainars Podziņš, kurš 16. minūtē nopelnīja "Dinamo" pirmo vairākumu šai mačā. Vairākumu izmantot gan neizdevās, jo ripa gandrīz vai mistiskā kārtā ne pa kam nelidoja vārtos. Vispirms divreiz asprātīgi un meistarīgi ripu izspēlē Jānis Sprukts, tad Mārtiņš Karsums no gandrīz drošas situācijas negūst vārtus - te gan jāuzteic ne tikai "Avtomobiļist" vārtsargs Jevgeņijs Lobanovs, bet arī laukuma spēlētāji, kas glāba savu vārtsargu un vārtus.


2.periods

Pirmais uzbrukums otrajā trešdaļā bija no Rīgas "Dinamo" puses, no Mārtiņa Karsuma, un viss periods tika aizvadīts mājinieku zīmē, lai gan netrūka arī bīstamu momentu pie Holta sargātajiem vārtiem.

Trešajā minūtē tika atklāts rezultāts - necaursitamo Jevgeņiju Lobanovu tomēr izdevās pārspēt. Juris Štāls no apmales piespēlēja uz vārtu pusi Lucenisuam, kurš savukārt paralēli vārtu līnijai piespēlēja Guntim Galviņam. Ripa pēc Gunt ametiena lēkāja, lēkāja, un, atsitoties pret Lobanovu, iekrita vārtos - 1:0.

Taču nākamajā pretuzbrukumā rīdzinieki gandrīz "iekrita", taču Nikolajs Bušujevs ieturēja pārāk ilgu pauzi, un no ļoti tuvas distances raidīto ripu Holts tvēra.

Ceturtajā minūtē mājinieki nonāca skaitliskajā mazākumā, ko izturēja, bet perioda vidū neizmantoja iespēju realizēt skaitlisko vairākumu, turklāt, spēlējot pieci pret trim "Avtomobiļist" hokejistiem vairāk kā pusminūti.

Arī perioda turpinājumā rīdzinieki spēlēja ļoti aktīvi, taču Lobanovs turpināja rādīt teicamu spēli, liedzot divkāršot pārsvaru.

Trešdaļa noslēdzās ar Kristapa Sotnieka noraidījumu, 34 vairākuma sekundēs viesi rezultātu neizlīdzināja, bet arī trešā trešdaļa iesāksies ar viņu skaitlisko vairākumu.

3.periods

Trešās trešdaļas sākumā, izmantojot skaitlisko vairākumu, Jekaterinburgas spēlētāji ļoti bīstami uzbruka mūsu vārtiem, bet Kriss Holts darbojās lieliski. Arī turpinājumā, komandām jau esot vienādos sastāvos, "Avotombiļist" turpināja presingu, jo rīdzinieku pārsvars bija tikai tikai vieni vārti.

Taču jau piektajā minūtē "Dinamo" spēja divkāršot pārsvaru. Miķelis Rēdlihs no vidus zonas piespēlēja Mārtiņam Karsumam, kurš ripu padeva tālāk Jānim Spruktam, Jānis savukārt ripu atspēlēja Mārtiņam, kurš raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, pāri jau nogūlušajam Lobanovam - 2:0.

Neskatoties uz otrajiem zaudētajiem vārtiem, "Avtomobiļist" nesamazināja ātrumu un daudz uzbruka, taču rīdzinieki ļoti meistarīgi strādāja aizsardzībā.

14.minūtē laukumu ar komandas biedru palīdzību pameta Deniss Sokolovs, kurš spēles epizodē ar Aināru Podziņu aizķērās aiz saviem vārtiem un pakrita.

Nākamajā minūtē labā, ātrā pretuzbrukumā aizmuka Sprukts un Karsums, Lobanovs arī ar šo epizodi tika galā, bet bija ļoti neapmierināts ar savas komandas aizsargiem, plātīja rokas un kratīja galvu.

Kad līdz mača beigām bija palikušas divas minūtes un divas sekundes, spēles epizodē slidojot cauri "Avtomobiļist" vārtu laukumam, Miķelis Rēdlihs nejauši izsita nūju Lobanovam un saņēma divu minūšu noraidījumu, atstājot mājiniekus mazākumā. Tomēr izskatījās, ka Jekaterinburgas komandas spēlētāji bija "izšāvušies" perioda sākumā un pēdējam izrāvienam viņiem vair snepietika spēka, jo bīstamākus uzbrukumus uz vārtiem pēdējās minūtēs izveica rīdzinieki, būdami skaitliskajā mazākumā.

Tomēr pašās pēdējās spēles sekundēs "Avotomobiļist" paguva apdraudēt Holta vārtus, tomēr mūsu kanādietis spēja nodrošināt sev un komandai pirmo "sauso" uzvaru jaunajā sezonā.


Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #14 Jēkabs Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #32 Jakub Sindel - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #21 Roberts Bukarts - #83 Jamie Lundmark - #22 Bjorn Melin, #23 Juris Štāls# - 73 Niclas Lucenius - #66 Ainārs Podziņš.

Jekaterinburgas "Avtomobiļist" sastāvs

Vārtsargi: #40 Lobanov (#29 Miļņikov).
Aizsargi: #43 Kostjučonok - #42 Sokolov, #44 Selujanov - #6 Osipov, #7 Stepanov - #8 Aksjoņenko, #18 Loginov.
Uzbrucēji: #88 Abduļin - #17 Bušujev - #16 Subbotin, #13 Drozdeckij - #10 Ogorodņikov - #77 Kazionov, #91 Savčenko - #80 Šepeļenko - #61 Krutov, #95 Antropov - #32 V. Streļcov - #23 A. Streļcov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!