Foto: LETA

Latvijas jaunais uzbrucējs Rustams Begovs par savu karjerā pirmo vārtu guvumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) no saviem komandas biedriem Rīgas "Dinamo" rindās saņēma veiksmīgo ripu piemiņai, atklāja pats hokejists.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar zaudējumu noslēdza šogad pēdējo izbraukuma sēriju, ar 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) piekāpjoties Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai. Tieši Begovs guva rīdzinieku vienīgos vārtus šajā mačā, un tie viņam bija pirmie karjerā šajā līgā.

""Avtomobilist" iesāka agresīvi, jo spēlēja mājās. Mačs šodien bija ļoti grūts, jo šī jau bija ceturtā cīņa izbraukumā," Rīgas "Dinamo" mājaslapā citēts Begovs. "Vai laika zonas atšķirība traucēja? Īsti jau nē. Mājās, protams, labāk spēlēt."

Begovs sacīja, ka otrajā trešdaļā rīdzinieki pieļāvuši pārāk daudz kļūdu, kā rezultātā pretiniekiem izdevās gūt divus vārtus, kas arī izšķīra mača likteni.

"Mūsu vārtu guvumā Juris Upītis stūrī ļoti labi spēlēja pret pretinieku aizsargu, tad ripa veiksmīgi vārtu priekšā atlēca Mārim Bičevskim, kurš uzreiz meta pa vārtiem no neērtās puses. Pēc Māra raidījuma ripa no vārtsarga atlēca tieši priekšā man, es pa to uzsitu, tā ielidoja vārtos. Ripu, protams, komandas biedri uzreiz iedeva man - kā nekā, pirmais vārtu guvums KHL."

Nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs jau svētdien, kad uzņems Mitišču "Atlant" komandu.

Rīgas klubs ar izcīnītiem 59 punktiem 31 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā tagad dala trešo vietu ar Maskavas CSKA komandu, kas aizvadījusi par trim spēlēm vairāk. Savukārt no otrajā vietā esošās čempionvienības Maskavas "Dinamo" Latvijas klubs atpaliek par pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!