Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Igaunijas kluba dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā kļūstot arvien reālāka, jo šajā projektā iesaistījušies ļoti nopietni cilvēki, kas snieguši nepieciešamās finansiālās garantijas, portālam "russia-hockey.ru" sacīja Igaunijas Hokeja savienības prezidents Rauno Parrass.

"Mēs uzskatām, ka Igaunija ir gatava, lai spertu šo lielo hokeja soli. Šajā projektā iesaistījušies nopietni cilvēki, kuri jau snieguši nepieciešamās finansiālās garantijas. Mēs ticam, ka viss izdosies. Oficiāli par nosaukumu var pateikt tikai KHL galvenajā mītnē, bet kluba nosaukums varētu būs "Ilvess" vai "Viking". Igaunijas Hokeja savienība atbalsta nosaukumu "Ilvess"," sacīja Parrass.

"Viking" komandas nosaukumu Igaunijas hokeja vadība neatbalsta, jo pagājušajā sezonā no vietējā čempionāta tika diskvalificēta komanda ar šādu nosaukumu.

Par to, ka igauņu klubs varētu spēlēt KHL iepriekš izteicies arī viens no labākajiem igauņu izcelsmes hokejistiem Sīms Līviks, kurš pašlaik pārstāv Somijas augstākās līgas komandu Helsinku IFK (HIFK).

Šajā sezonā KHL ir 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!