Foto: DELFI

Igaunijā sabiedrība ir iedegusies par ideju izveidot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Tallinas "Ilves", izteicies viens no labākajiem igauņu izcelsmes hokejistiem Sīms Līviks, kurš pašlaik pārstāv Somijas augstākās līgas komandu Helsinku IFK (HIFK).

"Cik zinu, Tallina un visa Igaunija gatavo pirmo ambiciozo hokeja projektu. To jau apspriež daudzi igauņi, turklāt nesen galvaspilsētā tika uzbūvēta mūsdienīga arēna, kurā var satilpt vairāk nekā seši tūkstoši skatītāju," Līviku citē izdevums "Russia-hockey". "Igaunijā ir labas hokeja tradīcijas, mūsu izlase tika dibināta vēl 1937. gadā, daži igauņi spēlē Somijas elites līgā."

"Ne tik sen Helsinku "Jokerit" pārgāja no Somijas čempionāta uz KHL un uzreiz kļuva par vienu no līgas līderiem," izteicās Līviks, kurš uzskata, ka taktikas ziņā Somijas čempionāts varētu būt spēcīgākā līga Eiropā. "Dzirdēju, ka Igaunijā daudzi tic, ka viss izdosies. Ar "Ilvess" palīdzību plānots paaugstināt Igaunijas izlases līmeni. Visi saprot, ka tas ir perspektīvs projekts."

Kā zināms, Tallinas "Ilves" komanda izveidota tikai septembrī, tomēr tā jau pieteikusies dalībai nākamās sezonas KHL čempionātā. Pašlaik Igaunijas vīru izlase pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga ieņem 29. vietu. Nākamgad tā cīnīsies pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās.

Tāpat KHL vadība plāno, ka jau nākamajā sezonā līgā spēlēs klubs no Ķīnas.

Šajā sezonā KHL ir 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!