Foto: Itar-Tass/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fazels uzskata, ka Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ir jāuzlabo mārketinga situācija, kas šai līgā esot "neefektīva", un jāpārskata hokejistu atalgojums, kas esot neadekvāti augsts, vēsta aģentūra "R-Sport".

"Uzskatu, ka hokejistu algas līgā ir pārāk augstas, un, iespējams, KHL ir pārāk daudz komandu," saka IIHF prezidents, kurš starptautiskās sporta konvencijas "SportAccord" ietvaros otrdien gatavojas tikties ar KHL un Krievijas sporta vadību.

"Mēs apspriedīsim KHL un Krievijas sportu kopumā, kā to iespējams uzlabot no pārraides, mārketinga un sponsoru viedokļa," norāda Fāzels. "Krievijas sporta galvenā problēma ir fakts, ka to pamatā finansē valsts un oligarhi. Es gribētu, lai tiktu atrasti citi resursi. Mēs zinām, ka biļešu cenas [KHL] ir nesalīdzināmas ar NHL, kur vidējā cena ir 80 dolāri. Protams, Krievijā tādus ienākumus no biļešu tirdzniecības nevar gūt, tāpēc sports ir jāpagriež tādā virzienā, lai tas varētu saņemt lielāku naudu no mārketinga un, iespējams, ir jāsamazina izdevumi."

Kā zināms, šajā KHL sezonā vairākiem klubiem bija problēmas ar spēlētāju algu izmaksu, jo samazinājies pašvaldību atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!