Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar vārtu guvumu pēdējā trešdaļā izrāva Rīgas ”Dinamo” uzvaru izbraukumā ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) pār Sanktpēterburgas SKA.

Indrašis aizvadītajā spēlē guva divus vārtus, bet reizi ”Dinamo” komandā precīzi bija Krišjānis Rēdlihs un Pols Šekura. Savukārt SKA vienībā rezultatīvi bija Tonijs Mortensons, Kevins Dalmens un Vladimirs Tarasenko.

Latvijas komandai līdz šim vienīgā uzvara izbraukumā bija 8.septembrī, kad pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Bratislavas ”Slovan” komanda.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šīs dienas mačam atkal pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Spēlētāju virknējumi atkal bija piedzīvojuši izmaiņas - treneri spēlei pieteica Aleksandru Ņiživiju un Raiti Ivanānu, bet malā tika atstāti Robs Šremps un Roberts Bukarts. Vārtus sargāja Mikaēls Tellkvists.

Pirmais periods

Rīgas ”Dinamo” maču iesāka teicami, jau astotajā sekundē izvirzoties vadībā. Uzreiz pēc iemetiena ”Dinamo” izdevās uzbrukums, un Indrašis no asa leņķa pamanījās iedabūt ripu vārtu tīklā. Mājinieki uz īsu brīdi izskatījās apjukuši, bet tūlīt izkombinēja labu uzbrukumu, taču Telkvists glāba. Ceturtajā minūtē ”Dinamo” pēc Ģirta Ankipāna noraidījuma palika mazākumā, kurā Telkvistam darba netrūka. Savus vārtus izdevās nosargāt, tomēr SKA turpināja izdarīt spiedienu, līdz viņi guva vārtus – Aleksandrs Žirū kļūdījās uzbrukuma zonā un SKA izveidoja pretuzbrukumu, kurā Iļja Kovaļčuks no labās malas piespēlēja Mortensenam, kurš bez problēmām guva vārtus.

Lai arī Sanktpēterburgas vienībai arī turpmākajās minūtēs piederēja spēles iniciatīva, 13.minūtē rīdzinieki atkal izvirzījās vadībā. Mārtiņš Karsums uzmeta uz vārtiem, bet Indrašis ar nūjas pieskārienu ripu pārvirzīja Krišjānim Rēdliham, kurš trāpīja tukšajā vārtu stūrī. Spēles gaita izlīdzinājās, un abām vienībām bija izdevības, kuras palika neizmantotas, bet trešdaļas priekšpēdējā minūtē Ņiživijs piespēlēja Šekuram, kurš guva Rīgas ”Dinamo” trešos vārtus. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:1 ”Dinamo” labā.

Otrais periods

Otrās 20 minūtes rīdziniekiem atkal iesākās diezgan veiksmīgi, jo Kaspars Daugaviņš nopelnīja vairākumu. Tajā laba iespēja bija Ņiživijam, bet pēc brīža metieni bija arī Šekuras un Daugaviņa izpildījumā, bet visus raidījumus atvairīja SKA vārtsargs. 26.minūtē SKA komandai atkal nācās spēlēt mazākumā, kurā arī šoreiz savus vārtus viņi nosargāja neieņemtus. Divas minūtes vēlāk šoreiz ”Dinamo” pēc Arvīda Reķa noraidījuma palika mazākumā, un Sanktpēterburgas komandai vajadzēja 30 sekundes, lai gūtu vārtus. Dalmens no zilās līnijas vienkārši uzmeta uz vārtiem, un Telkvists tam nebija gatavs un nospēlēja neveikli.

Turpinājumā laukumā dominēja mājinieki, kas lika Reķim atkal noraidīties. Rīdzinieki ar lielām grūtībām mazākumu izturēja. Divas lieliskas iespējas neizmantoja Karsums – vispirms viņš nerealizēja izgājienu pret vārtsargu, bet brīdi vēlāk no labas pozīcijas meta garām. SKA trešdaļu vēlējās noslēgt ar vārtu guvumu, atkal uzbrūkot ļoti aktīvi. Telkvists gan neļāva Kovaļčukam no labas pozīcijas izlīdzināt rezultātu, un ”Dinamo” joprojām bija vadībā.

Trešais periods

Pēdējā perioda sākumā Rīgas ”Dinamo” izrādīja cienīgu pretestību pretiniekiem, bet SKA tik un tā prata izlīdzināt rezultātu, jo Telkvists atkal nospēlēja neveiksmīgi. Tarasenko iegāja zonā un uzmeta, bet ripa ielidoja vārtos rīdzinieku vārtsargam starp kājām. Cīņas gaita izlīdzinājās, un abām komandām bija izdevības. Savukārt uz trešdaļas vidu laukumā ritēja ar vien agresīvāka un ātrāka spēle. Oskars Cibuļskis kādā epizodē pārtvēra ļoti bīstamu pretinieku piespēli, tādējādi glābjot ”Dinamo” no vārtu zaudējuma.

Lai arī Rīgas ”Dinamo” trešdaļā izdarīja vairāk metienu, pēdējās minūtēs SKA spēlēja draudīgāk. Tomēr rīdzinieki kopējiem spēkiem nosargāja vārtus, bet astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām ātrajā uzbrukumā Džeimijs Džonsons piespēlēja Indrašim, kurš izrāva Rīgas ”Dinamo” uzvaru.

Rīgas ”Dinamo” sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#50 Kristers Gudļevskis);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis (A), #72 Mathieu Carle - #44 Oskars Cibuļskis, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns, #41 Raitis Ivanāns - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!