Foto: F64

Rīgas "Dinamo" neiekļūšana Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā ir likumsakarīga, liecina portāla "Delfi" apkopotā statistika.

Septiņu sezonu laikā rīdzinieki otro reizi neiekļūst "play off" cīņās. 2012/2013.gada sezonā rīdzinieki bija trešā vājākā komanda līgā, bet pēc regulārā čempionāta toreiz Rīgas "Dinamo" sekmīgi cīnījās Cerības kausā, izcīnot šo "mazo trofeju". Šogad Cerības kauss netiek rīkots, līdz ar to hokejistiem sezona klubā būs noslēgusies pēc divām spēlēm.

Apkopotā statistika liecina, ka šī ir Rīgas "Dinamo" otra vājākā sezona gan gūto punktu, gan izcīnīto uzvaru ziņā.  Jāatzīmē, ka šajā sezonā Rietumu konferencē ir ļoti sīva cīņa par vietu astotniekā. Ja arī citus gadus būtu bijuši tik daudz kandidāti uz vietu astotniekā, rīdziniekiem būtu bijušas problēmas ar tikšanu Gagarina kausā - šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā ar 84 punktiem ir "Soči", kura vēl var papildināt savu punktu bagāžu, jo jāaizvada divas spēles. Iepriekšējās sezonās 84 punktu robežu rīdzinieki sasnieguši tikai trīs reizes (84, 86 un 93 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!