Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Raitis Ivanāns Krievijas portālam "Sportbox.ru" atzinis, ka Latvijas vienībai pievienojies, jo viņam vajag nopelnīt naudu, bet Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tas nebūtu tik viegli iespējams.

Ivanāns aizpagājušās sezonas pirmajā NHL regulārā čempionāta mačā kautiņā guva smagu smadzeņu satricinājumu, tāpēc laukumā atgriezās vienīgi pagājušajā sezonā, turklāt vairs nespēja atgriezties Kalgari "Flames" komandas sastāvā, spēlējot tās fārmklubā Ebotsfordas "Heat" Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Ivanāns piedalījās 27 "Heat" spēlēs, kurās tika pie diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš vienu maču aizvadīja arī "Flames" rindās, bet pēc sezonas 33 gadus vecais Ivanāns noslēdza divu gadu līgumu ar "Dinamo".

"Tā nu sanāca, ka man un manai ģimenei labāk bija aizbraukt no ASV un iekārtoties Rīgā," vaicāts par pievienošanos Latvijas klubam, situāciju skaidro Ivanāns, neapstiprinot, ka tas karjeras ziņā ir solis atpakaļ. "NHL durvis ne vienmēr ir atvērtas. Turklāt man vajag nopelnīt naudu, tāpēc izvēlējos, manuprāt, labāko variantu."

"Divu gadu līgums bija kluba iniciatīva. Man piedāvāja līgumu tikai ar šādiem nosacījumiem, kam es piekritu," piebilda uzbrucējs, no kura klubā gaida ne tikai iesaistīšanos kautiņos šādas vajadzības gadījumā. "Viss atkarīgs no konkrētā mača apstākļiem. Es daru to, ko saka treneris. Piemēram, mačā pret Maskavas CSKA viņš prasīja asāk spēlēt vārtu priekšā. Tomēr to es jau pats zinu - neesmu hokejā pirmo gadu."

Sezonas pirmo spēli Ivanāns izlaida savainojuma dēļ, bet līdzšinējos divos mačos viņš nopelnījis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Jaunās sezonas pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs ceturtdien pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā spēlē latviešu aizsargs Artūra Kulda. Viņš pirmajās trīs KHL spēlēs savā karjerā katrā guvis pa vieniem vārtiem.

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

"Dinamo" komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!