Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons pēc zaudējuma spēlē pret Habarovskas "Amur" atzina, ka izbraukumu maču sērijā tieši pirmā cīņa ir grūtākā, vēsta "Dinamo" mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" piektdien ar zaudējumu sāka tālāko izbraukumu sezonā, ar 1:2 piekāpjoties "Amur". Spēles laikā divas trešdaļas laukumā dominēja rīdzinieki, taču ar to nepietika uzvaras gūšanai.

"Zaudējumam attaisnojumus garajā pārlidojumā nemeklēšu. Mēs esam profesionāļi un cīnīties jāsāk jau no pirmā perioda, lai arī cik grūts iepriekš bijis pārlidojums. Man patika, kā mēs spēlējām pēdējos divus periodus. Domāju, šie pēdējie divi periodi ir spēles pozitīvā iezīme, kura mums jāatceras uz nākamo maču," konstruktīvi spriež uzbrucējs. "Pirms otrās trešdaļas Artis Ābols teica to, ko vienmēr, lai savāktu komandu. Lai uzvarētu maču, tas ir jāspēlē visas 60 minūtes. Mēs nevaram aizvadīt vienu labu periodu un domāt, ka izcīnīsim punktus un uzvaru. Mums priekšā vēl bija divi periodi, kuros, kā jau teicu, sniegumu uzlabot izdevās."

Vilsons augsti vērtēja Tlekvista sniegumu "Dinamo" vārtos. "Vārtsargiem šie pārlidojumi, domāju, ir vēl smagāki. Noskaņot sevi psiholoģiski ir ļoti grūti. Tellijs ir malacis, viņš šodien padarīja lielu darbu. Jāsaka, ka pretinieku vārtsargs arī "vilka" komandu. Šajā līgā arī vārtsargiem ir ļoti augsts līmenis, bet ir jāprot tā ripa dabūt vārtos. Spēli ar vieniem gūtiem vārtiem vienmēr uzvarēt nevarēs."

"Vārtus guvām ar smagu darbu. Veiksmīgi pieturējām ripu, kontrolējām to aiz pretinieka vārtiem. Redzēju, ka Hosa lauzās uz vārtiem un spēcīgi to piespēlēju viņam. Marcels šādas izdevības garām nelaiž pat tad, ja viņam traucē vairāki pretinieki. Šajā spēles elementā viņš ir teicams. Pēc vārtu guvuma komandai bija emocionāls pacēlums, bet, diemžēl, ar to šodien bija par maz," konstatē Vilsons.

Runājot par šo izbraukumu, Vilsons norādīja, ka "pirmā spēle šādos izbraukumos ir vissmagākā". "Starp spēlēm mums viena diena ir brīva un esmu drošs, ka būsim cīņai gatavi par visiem 100 procentiem."

"Šādā izbraukumā dodos pirmo reizi, bet šie lidojumi ir daļa no šīs līgas. Kādam tas patīk, kādam varbūt nē, bet es saskatu tikai labo. Ir iespēja redzēt un pabūt dažādās vietās Eiropā un Krievijā. Es spēlēšanu šajā līgā izbaudu, tā ir jauna pieredze un pagaidām nav bijis par ko sūdzēties," piebilda Vilsons.

"Dinamo" tagad izbraukuma spēļu sēriju turpinās svētdien, kad Vladivostokā tiksies ar līgas jaunpienācēju "Admiral". Spēles sākums jau pulksten 9:00, bet portāls "Delfi" ap 8:30 sāks teksta tiešraidi. Pēc tam "Dinamo" dosies uz Novosibirsku, kur 1.oktobrī tiksies ar "Sibirj" (15:00 pēc Latvijas laika), bet šo izbraucienu rīdzinieki noslēgs ar maču pret Novokuzņeckas "Metallurg" (3.oktobrī pulksten 15:00).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!