Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji pēdējā izbraukuma sērijas mačā pret Novokuzņeckas "Metallurg" bija noguruši ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski, sarunā ar vietējiem žurnālistiem atzinis rīdzinieku aizsargs un kapteinis Sandis Ozoliņš.

Kā zināms, ceturtdienas pēcpusdienā Rīgas "Dinamo" pieveica Novokuzņeckas komandu ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).

"Šī mums bija grūtākā spēle šajā izbraukuma sērijā," atklāja Ozoliņš. "Šķita, ka esam noguruši fiziski, taču tādi bijām arī psiholoģiski. Līdz ar to pieļāvām netipiskas kļūdas un šodien spēlēt bija grūti."

Rīgas "Dinamo" kapteinis izteicās, ka mačā pret Novokuzņecku augstā līmenī nospēlēja komandas vārtsargs zviedrs Mīkaels Telkvists, un, pateicoties viņam, vienība var doties prom ar trim punktiem kabatā.

""Metallurg" mums nedeva daudz iespēju uzbrukt. Izgājienu trīs pret diviem vai divi pret viens tikpat kā nebija. Turklāt viņu pretuzbrukumi bija ļoti ātri, kas pie mūsu vārtiem radīja bīstamas situācijas," sacīja Ozoliņš.

Pieredzējušais aizsargs atzina, ka Rīgas "Dinamo" esot zinājuši, ka "Metallurg" dosies laukumā ar domu par uzvaru. "Spēlētāji vēlas uzvarēt un dara visu iespējamo un neiespējamo, lai to izdarītu."

Pret "Metallurg" Ozoliņš rezultatīvi piespēlēja Rīgas "Dinamo" otro vārtu guvumā. Līdz ar to latvietis izvirzījies KHL rezultatīvāko aizsargu galvgalī, jo 13 aizvadītajos mačos hokejists ir guvis divus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, turklāt nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Nākamā spēle Rīgas "Dinamo" paredzēta 9.oktobrī, kad "Arēnā Rīga" vajadzēs spēkoties ar Ufas "Salavat Julajev".

Rīgas "Dinamo" šobrīd ar izcīnītiem 24 punktiem 13 spēlēs atkal atguvusi Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!