Foto: PantherMedia/Scanpix

Atjaunotā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurai pievienojies latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, arī pirms nākamās sezonas piedalīsies tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

"Lokomotiv" komanda 2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa finālā zaudēja Rīgas "Dinamo" vienībai, bet 2010. un 2011.gadā uzvarēja sacensībās.

Tomēr pērn divas nedēļas pēc Rīgas sacensībām "Lokomotiv" vienība, dodoties uz jaunās sezonas pirmo KHL spēli, cieta aviokatastrofā, bojā aizejot visiem spēlētājiem un vienības vadībai.

Starp 44 bojāgājušajiem bija arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Pēc notikušā "Lokomotiv" atsauca dalību no KHL čempionāta un šosezon ar atjaunotu sastāvu piedalījās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, bet nākamajā sezonā atgriezīsies spēcīgākajā līgā un tās sastāvā būs arī latviešu uzbrucējs Rēdlihs.

Jaunajai sezonai "Lokomotiv" komanda gatavoties sāks 11.jūlijā Jaroslavļā, bet 1.augustā pirmajā pārbaudes mačā spēkosies ar latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA vienību.

Dienu vēlāk Jaroslavļas klubs dosies uz treniņnometni Šveicē, kur arī aizvadīs trīs pārbaudes spēles, bet "Latvijas Dzelzceļa" kauss plānots no 25. līdz 29.augustam.

Pagaidām nav publiski izskanējusi informācija, kādas komandas vēl piedalīsies Rīgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!