Foto: RIA Novosti/Scanpix

Anatolijs Jemeļins apstiprināts par Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas "Salavat Julajev" galveno treneri, informē vienība.

Pašlaik 50 gadus vecais Jemeļins pēdējos divus gadus vadīja citu KHL klubu Jekaterinburgas "Avtomobolist". Šo divu sezonu laikā komandai izdevās sasniegt Gagarina kausa izcīņu, lai gan pirms tam tā šajā turnīrā nebija spēlējusi trīs gadus pēc kārtas.

Trenera karjeras laikā Jemeļins strādājis arī tādos Krievijas klubos kā Toljati "Lada", Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur".

Līdz ar to no "Salavat Julajev" galvenā trenera pienākumiem atbrīvots Latvijā labi zināmais krievu speciālists Vladimirs Jurzinovs jaunākais. Šis speciālists Ufas kluba sistēmā strādāja kopš 2011.gada sākotnēji kā vecākais treneris, bet 2012.gada Ziemassvētkos, kad tika atlaists Veners Safins, viņš kļuva par galveno treneri.

Tikmēr par jauno "Salavat Julajev" ģenerālmenedžeri kļuvis Leonīds Vaisfelds, kurš pirms tam šos pienākumus pildīji "Avtomobilist" klubā. Iepriekš kā viņa aizstājējs Jekaterinburgas komandā tika minēts Normunds Sējējs.

"Salavat Julajev" šajā sezonā izdevās sasniegt Gagarina kausa izcīņu, taču cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, sērijā līdz četriem panākumiem ar 1-4 piekāpjoties Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!