Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Ņikita Jevpalovs guvis ķermeņa augšdaļas savainojumu un vienībai nevarēs palīdzēt dažas nedēļas, vēsta klubs.

Jevpalovs šosezon laukumā devies 23 KHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis trīs vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis astoņas soda minūtes un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3. Viņš vienā mačā nospēlējis vidēji 15 minūtes.

Jevpalovs "Dinamo" rindas papildināja jūlija sākumā, atgriezdamies Latvijā pēc piecām sezonām Ziemeļamerikā.

2015. gada janvārī Jevpalovs noslēdza trīs gadu sākuma līmeņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks". Tobrīd viņš ļoti rezultatīvi spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Blēnvilas-Buābriānas "Armada".

Nākamās divas sezonas uzbrucējs spēlēja "Sharks" farmklubos. Pirmajā no šīm sezonām Jevpalovs spēlēja gan Amerikas Hokeja līgā (AHL), gan arī līmeni zemākajā Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), kur turklāt ar Allenas "Americans" vienību kļuva par čempionu, iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja vienīgi AHL komandu Sanhosē "Barracuda", kopā 76 spēlēs savācot 13 vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles.

Tomēr vasarā "Sharks" komanda pavēstīja, ka nepagarinās līgumu ar Jevpalovu un viņš kļuva par neierobežoti brīvo aģentu.

Rīgas "Dinamo" šodien savā laukumā tiekas ar Novosibirskas "Sibirj", bet pēc tam šonedēļ uzņems arī Omskas "Avangard" un Minskas "Dinamo".

Savā iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" teju pirms nedēļas pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību, tiekot pie šosezon pirmās uzvaras savā laukumā. Pirms tam rīdzinieki bija piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas. Savukārt šomēnes Latvijas klubs pārtrauca 14 zaudējumu sēriju.

Neveiksmīgā snieguma dēļ "Dinamo" atrodas stabili pēdējā pozīcijā Rietumu konferencē un visā līgā. Rīdzinieki 23 spēlēs guvuši desmit punktus un no konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliek 12 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!