Foto: DELFI

Ceturto uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs pirmdien guva ļoti sekmīgu sniegumu rādošā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas turklāt pārņēma līderpozīciju Rietumu konferencē. Tikmēr Omskas "Avangard" kļuvusi par visas līgas līderi.

Aizvadītajā mačā "Jokerit" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:2, 3:0, 0:0) pārspēja vienu no Austrumu konferences pastarītēm Habarovskas "Amur".

Pēc Dmitrija Tarasova un Vladislava Ušeņina metieniem pirmajā trešdaļā "Amur" izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr otrās trešdaļas pirmajā minūtē kanādietis Brendons Kouzins vienus vārtus atguva, bet turpinājumā divreiz izcēlās dānis Pēters Regēns, turklāt arī šajos abos vārtu guvumos piedalījās Kouzins, bet "Jokerit" ieguva vadību ar 3:2, ko noturēja līdz dueļa beigām.

Kouzins ar astoņās spēlēs gūtiem sešiem vārtiem un izpildītām astoņām rezultatīvām piespēlēm tagad izvirzījies līgas rezultatīvāko spēlētāju priekšgalā, apsteidzot Sergeju Mozjakinu no Magņitogorskas "Metallurg", kuram ir pieci vārti un septiņas piespēles.

Sezonas pirmajās astoņās spēlēs "Jokerit" vienība uzvarējusi septiņas reizes.

Kā zināms, "Amur" savā iepriekšējā mačā sestdien ar 3:2 pieveica Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Tikmēr Austrumu konferences līdere Omskas "Avangard" pirmdien nostiprināja savas pozīcijas konferences kopvērtējumā, kā arī kļuva par visas līgas līderi, izcīnot vēl vienu panākumu - savā laukumā ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārspējot "Soči" vienību. Šī "Avangard" klubam bija jau trešā uzvara pēc kārtas, taču Soču komandai šī bija jau ceturtā neveiksme pēdējās piecās spēlēs.

Pati Rīgas "Dinamo" vienība pirmdien pārtrauca divu zaudējumu sēriju un ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu, kas spēlēja bez latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa.

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Roberts Bukarts, Miķelis Rēdlihs, Ville Leino un Krišjānis Rēdlihs.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas guvusi Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva baltkrievs Andrejs Stass. Līdz ar to Novokuzņeckas vienība cieta trešo neveiksmi pēdējos trīs mačos.

Pujacs šim duelim pieteikts netika. Kā zināms, Latvijas aizsargs šosezon piedalījies tikai divos KHL mačos, pēdējo reizi uz ledus dodoties 4.septembrī pret Maskavas CSKA.

Toties neveiksmi piedzīvoja Pētera Skudras trenētie Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejisti, kuri izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Podoļskas "Vitjaz" vienībai.

Uzvaras vārtus šajā duelī guva soms Tēmu Eronens.

Savukārt citā pirmdienas mačā Novosibirskas "Sibirj" guva otro uzvaru pēc kārtas, izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā apspēlējot Čeļabinskas "Traktor" vienību. Zīmīgi, ka pusminūti līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 1:0 par labu mājiniekiem, taču neizšķirtu panāca Damirs Žafjarovs, bet uzvaras vārtus guva Stepans Saņņikovs.

Rietumu konferences līderei "Jokerit" tagad ir 21 punkts astoņās spēlēs, un par punktu atpaliek Maskavas CSKA komanda, kas jau nospēlējusi deviņus mačus. "Torpedo" savukārt ar 17 punktiem deviņās spēlēs ierindojas trešajā vietā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem deviņos mačos pakāpusies uzreiz uz ceturto vietu.

Savukārt "Admiral" ar 12 punktiem deviņās cīņās atrodas Austrumu konferences devītajā vietā, bet līdere ar 24 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard". "Sibirj" pēc uzvaras pirmdienas mačā iekrājusi 18 punktus deviņās cīņās un nu ieņem augsto trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!