Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturto uzvaru pēc kārtas piektdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas, pateicoties vārtsarga Māra Jučera teicamajam sniegumam, ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Novokuzņeckas "Metallurg".

Pirmā perioda desmitajā minūtē vārtus guva Mārtiņš Karsums. "Metallurg" izlīdzinājumu panāca 58.minūtē, kad vārtus guva Aleksandrs Mereskins.

Vienīgo pēcspēles metienu realizēja Aleksandrs Ņiživijs, bet rīdzinieku vārtsargs Jučers atvairīja visus trīs "Metallurg" mēģinājumus pēcspēles metienu sērijā. Pamatlaikā un pagarinājumā Jučers atvairīja 26 metienus.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" uz Novokuzņecku atlidoja vakar un vēlu vakarā vēl aizvadīja ledus treniņu. Laika starpība ar Latviju ir piecas stundas, tādēļ šorīt komanda nemaz netrenējās. Treneri mačam ir nolēmuši pieteikt septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Laukumā dosies arī zviedru uzbrucējs Fredriks Vargs, bet nespēlēs Juris Upītis. Līdz ar Varga atgriešanos ir notikušas arī izmaiņas trijos uzbrucēju virknējumos. Šīsdienas mačā vārtus no pirmās minūtes sargās Māris Jučers.

Pirmais periods

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un vispirms uzbrukumu kombinēja Rīgas "Dinamo", bet metiens neizdevās, taču pretuzbrukumā devās "Metallurg" komanda, kas izveidoja uzbrukumu virpuli pie rīdzinieku vārtsarga Māra Jučera vārtiem, taču viņš ripu apturēja tieši pirms vārtu līnijas. Nākamajās minūtēs aktīvāk uzbruka Novukuzņeckas komanda, bet "Dinamo" atbildēja ar pretuzbrukumiem, kad laba iespēja bija Jakubam Šindelam, taču viņš neuzņēma piespēli vārtu priekšā.

Turpinājumā savu komandu vairākas reizes glāba Jučers, kurš atvairīja divus labus pretinieku komandas metienus, kas "Dinamo" ievirzīja uzbrukumā un, labi saspēlējoties, apdraudēja "Metallug" vārtsargu Tēmu Lassilu. Rīgas komanda turpināja spēlēt uzbrukumā un desmitajā minūtē Mārtiņš Karsums apspēlēja aizsargus un pārliecinoši raidīja ripu vārtos, izvirzot vadībā "Dinamo". Pēc zaudētiem vārtiem mājinieki pilnībā pārņēma spēles gaitu un vairākas reizes izdarīja metienus, taču Jučers savus vārtus joprojām atstāja neskartus. Divas minūtes pirms spēles beigām pēc Mārtiņa Cipuļa noraidījuma viesi palika mazākumā un "Metallurg" veidoja uzbrukumus, kuri bija nesekmīgi. Perioda izskaņā, joprojām spēlējot mazākumā, "Dinamo" aizskrēja pretuzbrukumā, taču neprecīzas saspēles dēļ tas palika neizmantots.

Otrais periods

Otrajā periodā "Metallurg" turpināja kontrolēt spēles gaitu, tomēr "Dinamo" sagaidīja brīdi, kad var izveidot uzbrukumu, bet Ņiživijs pēc Šindela piespēles nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu. Spēles gaita nemainījās un kārtējais labais pretuzbrukums padevās rīdziniekiem, taču Lassila izsita ripu no Frederika Farga nūjas. Trešdaļas sestajā minūtē noteikumus pārkāpa Šindels un Novokuzņeckas komanda bija iespēja spēlēt vairākumā, taču to arī šoreiz nespēja izmantot.

Turpinot spēlēt uz pretuzbrukumiem, viens pret vārtsargu izgāja Šindels, taču viņa metiens lidoja garām vārtiem. Tikmēr pretējā laukuma pretējā pusē joprojām teicami vārtos darbojās Jučers, kurš atvairīja visus pretinieku metienus. Spēles 36.minūtē "Metallurg" palika mazākumā, tomēr tajā "Dinamo" neko bīstamu neizveidoja. Savukārt pēc mazākuma, nekavējoties mājinieki metās uzbrukumā, visas briesmas izdevās novērt. Pēdējās minūtēs aktīvi uzbruka Rīgas kluba spēlētāji, tomēr Lassila atvairīja

Trešais periods

Spēles trešā trešdaļa iesākās līdzīgā cīņā, taču komandas pretinieku vārtus īpaši neapdraudēja. Tomēr pēc sešām spēlētām minūtēm iniciatīvu pārņēma mājinieki, kuri sāka uzbrukt daudz biežāk un atkal "Dinamo" izveidoja labus pretuzbrukumus, tomēr "Metallurg" vārtsargs ripas tvēra. Nākamajās minūtēs bīstamākus uzbrukumus izveidoja viesi, tomēr Lassila spēlēja precīzi.

Perioda otrajā pusē spēles temps bija daudz ātrāks un spēlē vairākas reizes nācās iesaistīties abiem vārtsargiem. Pēdējās četrās minūtēs "Metallurg" komanda visiem spēkiem metās uzbrukumā, bet Jučers metienus atvairīja un aizsargi spēlēja precīzi. Tomēr spēles 38.minūtē mājinieku pūles atmaksājās un Aleksandrs Mereskins pielaboja komandas biedra metienu un izlīdzināja rezultātu. Lai arī pēdējā minūtē "Dinamo" bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr tās palika neizmantotas. Līdz ar to nācās spēlēt pagarinājumā.

Pagarinājums un pēcspēles metieni

Papildlaiku ar metienu iesāka mājinieki, tomēr Jučers to atvairīja. Arī turpinājumā laukumā pārliecinošāk darbojās Novokuzņeckas komandas spēlētāji, bet ar kārtējo pretuzbrukumu atbildēja "Dinamo", taču neprecīzi. Rezultāts tā arī vairs nemainījās un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā.

Pēcspēles metienu sērijā visus trīs pretinieku metienus atvairīja Jučers, bet uzvaras vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs, kurš skaisti izmantoja savu izgājienu

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #32 Jakub Sindel - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #87 Gints Meija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!