Pirmo uzvaru jaunajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā svētdien izcīnīja Latvijas klubs "Juniors", kas ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:2, 3:0) izbraukumā revanšējās "Kļin" vienībai.

Ar diviem vārtu guvumiem "Juniors" kluba labā izcēlās Ritvars Zonenbergs, bet pa vieniem vārtiem guva Jānis Eisaks, Nikolajs Jeļisejevs un Rinalds Rosinskis.

Abu komandu abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs uzvaras bija izcīnījusi "Kļin" vienība - ar 7:3 un 3:2 (pēcspēles metienu sērijā).

Kā ziņots, "Juniors" ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" otrā jaunatnes komanda. Pirmā - "Rīga" - spēlē MHL A divīzijā.

Trešo spēli turnīrā svētdien aizvadīs arī otra Latvijas komanda "Prizma/Rīga", kas izbraukumā atkārtoti tiksies ar Penzas "Dizeļist" komandu.

Pirmajās divās abu komandu tikšanās reizēs pārāki bija "Dizeļist" hokejisti - ar 8:1 un 2:1.

Abi Latvijas klubi iekļauti čempionāta Rietumu divīzijā, kuru veido septiņas komandas. Regulārajā čempionātā savā starpā tiekas komandas, kas spēlē vienā divīzijā.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas sadalītas trijās divīzijās - Rietumu un Centra divīzijās spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas līdz februārim aizvadīs 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvada sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim vai vairāk reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas, kurā sacenšas arī Lietuvas vienība Viļņas "Baltika", iekļūs sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.L

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!