Foto: F64

Uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīra spēlē sestdien izcīnīja Latvijas vienība "Juniors", kas savā laukumā atkārtoti prata pārspēt tuvāko konkurenti "Kļin", svinot panākumu ar rezultātu 5:4 (1:3, 0:0, 4:1).

Mača gaitā "Juniors" komanda bija nonākusi zaudētājos ar rezultātu 1:4, tomēr pēdējā trešdaļā guva četrus vārtus pēc kārtas, izcīnot uzvaru.
Trīs vārtus Latvijas kluba labā guva Edgars Kulda, bet pa reizei precīzi bija Edmunds Augstkalns un Emīls Potapovs.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē ceturtdien "Juniors" izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1.
Tikmēr zaudējumu sestdien piedzīvoja otra Latvijas komanda "Prizma/Rīga", kas savā laukumā atkārtoti ar 2:5 (0:0, 0:1, 2:4) piekāpās Penzas "Dizeļist" vienībai.

Latvijas kluba labā vārtus guva Deniss Baškatovs un Edgars Dzirkalis.
Jau vēstīts, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē ceturtdien "Prizma/Rīga" kapitulēja ar rezultātu 0:5.
"Prizma/Rīga" jau ir zaudējusi izredzes iekļūt sacensību izslēgšanas turnīrā.

Minētās komandas atkārtoti tiksies arī svētdien.
Rietumu konferences Rietumu divīzijas kopvērtējumā tagad "Juniors" ar 43 punktiem 35 spēlēs ieņem piekto vietu, par trim punktiem apsteidzot "Kļin" vienību. Tikmēr "Prizma/Rīga" ar 32 punktiem atrodas pēdējā, septītajā, vietā.

Savukārt "Dizeļist" ar 63 punktiem šajā pašā divīzijā ieņem trešo pozīciju.
Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijās spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas aizvadīs 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvada sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.
Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļūs sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!