Foto: F64

Turpinot trīs spēļu izbraukuma sēriju, Rīgas "Dinamo" ceturtdien Santktpēterburgā tikās ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienību SKA, un tikai pateicoties vārtsarga Jāņa Kalniņa teicamajai spēlei, netika piedzīvota pamatīga sagrāve - SKA svinēja uzvaru ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1).

Jānim Kalniņam šī bija viena no labākajām spēlēm karjerā - pret titulēto un zvaigžņoto SKA komandu mūsu vārtsargs nodemonstrēja pārliecinošu un aukstasinīgu spēli. Pa viņa vārtiem tika izdarīti kopumā 39 metienu, un ielaistās ripas bija no SKA zvaigznēm - Kovaļčuka, Šipačova, Mozesa un Koskirantas.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm Rīgas "Dinamo" demonstrēja pārliecinošu spēli, neļaujot konferences līderiem atklāt rezultātu, kā arī pašiem veidojot uzbrukumus. Pirmajā periodā abas komandas izdarīja pa sešiem metieniem pa vārtiem, un abi vārtsargi palika "sausā".

Otrajā periodā SKA ievērojami palielināja spēles tempu, un "Dinamo" sāka pieļaut kļūdas, taču Kalniņš komandu glāba daudzās šķietami bezcerīgās situācijās. Pirmie vārti tika gūti otrās trešdaļas sestajā minūtē, kad viens pret Kalniņu nonāca Jarno Koskiranta un atklāja mača rezultātu. Tomēr pārējā laikā "Dinamo" vārti palika neskarti, lielākoties vārtsarga dēļ, bet arī laukuma spēlētāji novērsa daudzas bīstanas situācijas, ko izveidoja visas SKA maiņas.

Spēles turpinājumā rīdzinieki atkal tika sodīti par pārkāpumiem - trešajā periodā Šipačovs, izmantojot skaitlisko vairākumu, divkāršoja SKA pārsvaru. Perioda vidū rīdziniekiem ar Miķeļa Rēdliha pūlēm izdevās atgūt vienus vārtus, taču SKA ātri vien nodemonstrēja savu pārākumu, gūstot trešos un ceturtos vārtus.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!