Foto: F64

Pretinieks izdarīja ļoti daudz metienu, bija spēcīgs un meistarīgs, tāpēc šī bija grūtākā līdz šim Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadītā spēle, pēc cīņas atzina Rīgas "Dinamo" šīs sezonas debitants vārtsargs Jānis Kalniņš.

Jau ziņots, ka "Dinamo" viesos ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) zaudēja KHL līdervienībai Sanktpēterburgas SKA, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Kalniņš, aizvadot savu piekto spēli KHL karjerā, atvairīja 35 no 39 pretinieku metieniem, tiekot atzīts par labāko Latvijas kluba rindās.

"Šī noteikti bija mana grūtākā spēle KHL. Metienu bija daudz, pretinieks ļoti spēcīgs un meistarīgs. Bija, ko darīt vārtos," Rīgas "Dinamo" citē Kalniņa teikto pēc spēles.

"Biju ļoti priecīgs par man doto iespēju, spēlēt pret tādu komandu kā SKA. Pats kādreiz skatījos uz tādiem spēlētājiem kā Pāvels Dacjuks un Iļja Kovaļčuks, kā viņi spēlē NHL. Un tagad pašam iespējā pret tādiem būt laukumā. Sajūtas ir ļoti patīkamas," atzina ripu ķērājs.

"Lieli meistari gūst labus vārtus. Trešajā un ceturtajā vārtu zaudējumā nogulējām aizsardzībā un īsti variantu vairs nebija," Kalniņš uzsvēra pretinieku meistarību.

Rīgas "Dinamo" cieta otro zaudējumu pēc kārtas un 15.šosezon 19 aizvadītos mačos.

"Ko mainīt? Īsti nemāku teikt, tas ir treneru pārziņā. Mums treneru uzdotais ir jāpilda, bet ja to nedarām, tad rezultāts ir tāds, kāds tas ir," atzina 24 gadus vecais vārtsargs.

Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 19 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā, kur no pirmspēdējās pozīcijas atpaliek par četriem punktiem, savukārt no astotās pozīcijas konferencē Latvijas klubu šķir 18 punkti.

Tikmēr SKA ar 51 punktu 21 mačā ir visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere, bet par četriem punktiem mazāk ir Maskavas CSKA rēķinā, kas arī aizvadījuši vienu spēli vairāk.

Nākamo spēli rīdzinieki, noslēdzot trīs izbraukuma maču sēriju, sestdien aizvadīs pret CSKA komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!