Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir tikai viens no daudzajiem kandidātiem uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu, sarunā ar "Dienas bizness" izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents un viens no Rīgas "Dinamo" akcionāriem Aigars Kalvītis.

2015. gada vasarā Rīgas klubu sāka vadīt soms Kari Heikila, taču pēc pusgada viņu atlaida. Somu speciālista vietā uz laiku stājās ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kuru vēlāk arī apstiprināja galvenā trenera amatā. Sējējs vadīja komandu visu šo sezonu, kas bija sliktākā Rīgas "Dinamo" vēsturē. KHL Rietumu konferencē rīdzinieki bija pēdējie, bet visas līgas vērtējumā otra vājākā komanda.

Lai gan oficiāli Rīgas "Dinamo" vadība nav paziņojusi, ka Sējējs neturpinās galvenā trenera darbu, Kalvītis neslēpj, ka tiekot meklēts jauns treneris.

"Tas, ka Rīgas Dinamo lūkojas pēc jauna galvenā trenera, ir fakts, bet – kurš speciālists tiks nolīgts šim darbam, rādīs laiks. Kā Rīgas Dinamo akcionārs varu apgalvot, ka potenciālo pretendentu loks ir pietiekami plašs un viņu vidū arī ir Bobs Hārtlijs," saka Kalvītis. "Viņa gadījumā jārēķinās, ka tāda kalibra speciālisti ir pieprasīti un apkārt nemētājas. Turklāt jāņem vērā, ka augsta līmeņa treneri nav lēts prieks. Tā kā Rīgas "Dinamo" gatavošanos jaunajai KHL sezonai sāks jūlija sākumā, tad līdz 15. jūnijam jautājumā ar galveno treneri vajadzētu būt skaidrībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!