Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadība nemaz nepaguva sākt nopietnas sarunas ar vienības bijušo galveno treneri Jūliusu Šupleru par jauna līguma parakstīšanu, jo slovāku speciālists ātri atklājis, ka izskatot citus variantus, intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atklāja AS "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Kā zināms, "Dinamo" Šupleram izteica piedāvājumu pagarināt līgumu, taču slovāku speciālists marta beigās kļuva par Maskavas CSKA komandas galveno treneri.

"Mēs bijām gatavi ar viņu pagarināt līgumu, bet Šuplers tam nepiekrita. Līdz nopietnām sarunām nemaz nenonācām, jo, pirms paspējām izteikt savu piedāvājumu, Šuplers pateica, ka viņš izskatot citus variantus. Pat netikām līdz tam, vai viņš grib vai negrib citus nosacījumus, lielāku algu," stāsta Kalvītis."Es ļoti labi viņu saprotu, jo vienā vietā pavadīti trīs gadi, ir sasniegts zināms līmenis un to noturēt visu laiku ir grūti."

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā Šuplers strādāja kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā, divus gadus pārvarot "play-off" pirmo kārtu.

"Ja trenerim izdodas saturēt komandu, ja komanda spēlēja arvien skaistāk un labāk, tā bija ļoti labi sastrādājusies, tad vienības vadība neredzēja īstu iemeslu, kāpēc kaut ko mainīt. Protams, nomainīt trenerus varam katru dienu, varam meklēt īsto un pašu labāko, taču neviens negarantēs, ka komanda spēlēs vēl labāk," izvēli piedāvāt Šupleram līgumu skaidro Kalvītis. "Kamēr bija aktuāls Šuplers, mēs nemaz nesākām meklēt citas kandidatūras. Atnākot jaunam trenerim, pilnīgi droši var teikt, ka būs jaunas vēsmas, cita taktika, un "Dinamo" būs pavisam cits."

Jau ziņots, ka, pēc kluba padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, uz "Dinamo" galvenā trenera amatu ir 10-12 kandidātu, taču kluba vadība jau iepriekš paudusi nostāju nesteigties ar jaunā trenera nosaukšanu.

"Galvenais ir atrast labu treneri. Treneri, kurš grib strādāt, treneri, kuram ir motivācija to darīt, kurš vēlas sevi pierādīt," jauno komandas vadītāju raksturo Kalvītis.

Tāpat Kalvītis atklāja, ka saistību pārtraukšanas ar "Liepājas metalurga" kluba struktūru pamatā, kas šajā sezonā bija "Dinamo" fārmklubs, esot bijušas neadekvāti augstas prasības.

"Aizvadītajā sezonā ar liepājniekiem attiecības veidojām uz līguma pamata. Devām viņiem spēlētājus, kuri darbā bija pie mums. Šobrīd viņu vēlme bija mūsu sadarbību padziļināt - lai "Dinamo" kļūtu par vienu no "Liepājas metalurga" finansētājiem. Šajā situācijā mēs to nevaram atļauties, jo mēs jau uzturam divas profesionālas komandas. Liepājnieki prasīja pietiekami nopietnu naudas summu," pastāstīja Kalvītis.

Runājot par nākamās sezonas spēlētāju sastāvu, Aigars Kalvītis norādīja, ka līgums ar Rīgas "Dinamo" spēkā esot vairāk nekā pusei spēlētāju.

"Šobrīd līgumi ir ar vairāk nekā pusi spēlētāju. Varu pateikt, kuriem mūs interesējošajiem spēlētājiem nav līguma un ar kuriem būs pārrunas. Svarīgākie spēlētāji ir Jānis Sprukts, Sandis Ozoliņš, vēl ir Rodrigo Laviņš, Ģirts Ankipāns. Par ārzemniekiem pagaidām nav vērts runāt, jo ar viņiem aizpildām vietas, kurās pietrūkt savējo. No ārzemniekiem ar līgumiem ir tikai Broks Troters un Kriss Holts," viņš teica.

Jau ziņojām, ka Rīgas "Dinamo" pagarinājuši līgumu ar aizsargu Arvīdu Reķi, bet tiek runāts, ka komandu varētu pamest viens no rezultatīvākajiem uzbrucējiem Lauris Dārziņš. Arī Aigars Kalvītis nenoliedza, ka Dārziņu varētu neizdoties saglabāt komandā, jo viņam esot "ambīcijas un piedāvājumi".

Aizvadītajā sezonā vairāki Rīgas "Dinamo" spēlējušie hokejisti strādāja citos KHL klubos - vārtsargs Edgars Masaļskis Hantimansijskas "Jugra" komandā, Mārtiņš Cipulis - Habarovskas "Amur", Georgijs Pujacs - Novosibirskas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!