Foto: F64
Kanādas speciālists Kreigs Vudkrofts kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas komandas Minskas "Dinamo" galveno treneri, vēsta klubs.

Patlaban 46 gadus vecais Vudkrofts strādā Baltkrievijas izlases treneru kolektīvā un palīdz valstsvienībai gatavoties pasaules čempionātam.

Pērn Vudkrofts kā Vācijas augstākās līgas (DEL) komandas Manheimas "Adler" galvenā trenera asistents palīdzēja aizvest klubu līdz valsts čempionu titulam.

Savukārt šogad februārī viņš kļuva par Manheimas komandas galveno treneri.

Pirms darba DEL vienībā Vudkrofts strādāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sentluisas "Blues" un Nešvilas "Predators" sistēmās.

1998.gadā Vudkroftu NHL draftā ar 134. kārtas numuru izraudzījās Čikāgas "Blackhawks" komanda, taču debiju pasaulē spēcīgākajā līgā viņš nepiedzīvoja. Kā spēlētājs Vudkrofts pārstāvēja Ziemeļamerikas, Somijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas un Šveices komandas, bet aktīvās hokejista gaitas viņš beidza 2003. gadā.

Minskas "Dinamo" ar 83 punktiem 60 spēlēs KHL regulārajā čempionātā ieņēma devīto vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot par sešiem punktiem.

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 75 punktiem ieņēma 12.vietu Rietumos un otro gadu pēc kārtas neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka par Gagarina kausa ieguvēju šogad kļuva Magņitogorskas "Metallurg", kas finālsērijā ar 4 - 3 pārspēja Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!