Foto: LETA

"Sauso" zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē sestdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) piekāpās Minskas "Dinamo" spēlētājiem.

Šajā mačā viesi rezultātu atklāja jau devītajā minūtē, kad vairākumā izcēlās Baltkrievijas naturalizētais Niks Beilens, bet noslēdzošie divi vārti tika gūti pēdējās četrās pamatlaika minūtēs, kad atzīmējās arī Andrejs Stepanovs un Aleksandrs Materuhins.

Karsums šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un trīs sekundi, kuru laikā izpildīja trīs metienus un vienu spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Latvietis dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2, kas bija sliktākais mačā.

Šosezon latviešu uzbrucējs desmit KHL mačos izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Maskavas "Dinamo" komanda nav spējusi gūt vārtus jau divos mačos pēc kārtas.

Citā spēlē sestdien zaudējumu jaunā galvenā trenera vadībā piedzīvoja viena no līgas pastarītēm Novokuzņeckas "Metallurg", kas ar rezultātu 2:4 (0:2, 2:2, 0:0) viesos piekāpās Austrumu konferences līderei Omskas "Avangard".

Vien pavisam neilgi pirms mača Novokuzņeckas komanda paziņoja, ka par tās jauno galveno treneri kļuvis Sergejs Berdņikovs, kurš jau līdz šim strādāja treneru kolektīvā, tomēr izmaiņas pie pozitīva rezultāta nenoveda.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 31 punktu 13 spēlēs joprojām ir Maskavas CSKA komanda, kurai ar 27 punktiem 12 spēlēs seko Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 25 punktiem 12 spēlēs ir trešā Rietumu konferencē, bet Maskavas "Dinamo" ar 21 punktu ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

Vēl Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit" ar 18 punktiem 11 mačos ir astotā, savukārt Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 11 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 29 punktiem 13 spēlēs ir "Avangard", tuvākās konkurentes Magņitogorskas "Metallurg" un Novosibirskas "Sibirj" apsteidzot par septiņiem punktiem. Savukārt Toljati "Lada", kurā spēlē Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols, kā arī Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 14 punktiem ieņem attiecīgi desmito un 11.pozīciju.

Rīgas "Dinamo" savā nākamajā spēlē svētdien izbraukumā sacentīsies tieši ar "Lada" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!