Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē savā laukumā ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", taču Krievijas klubam pietrūka vien četras minūtes, lai trešo reizi pēc kārtas izcīnītu "sauso" uzvaru.

"Dinamo" pirmajos divos periodos iemeta pa divām ripām un bija tuvu tam, lai turpinātu "sauso" sēriju, tomēr trīs minūtes un 56 sekundes pirms cīņas beigām nācās kapitulēt arī maskaviešu vārtsargam Aleksandram Jerjomenko, kuru pārspēja Petrs Koukals.

Karsums, kurš iepriekšējos divos mačos bija guvis vārtus, šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem. Viņš nospēlēja desmit minūtes un 19 sekundes, četras reizes meta pa vārtiem un izdarīja četrus spēka paņēmienus.

Maskavas "Dinamo" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, bet Karsums pēdējos piecos mačos ir guvis trīs vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Šosezon viņš 34 mačos ir izcēlies astoņas reizes un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles, ar 17 punktiem būdams kluba rezultatīvākais uzbrucējs, par diviem punktiem atpaliekot aizsarga Meta Robinsona, kurš savulaik vienu sezonu spēlēja Rīgas "Dinamo".

Tikmēr citā spēlē Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" mājās pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Ufas "Salavat Julajev", arī tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Somijas klubam uzvaru nodrošināja Sakari Salminena realizētais "bullītis".

Kulda spēlēja 20 minūtes un astoņas sekundes, reizi meta pa vārtiem un izpildīja piecus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja trīs metienus.

Šosezon Kulda laukumā devies 28 spēlēs, kurās izcēlies ar astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, mājās ar 7:1 (4:0, 1:1, 2:0) sagrāva Astanas "Baris". Uzvarētājiem Brendons Kozuns guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet "Lokomotiv" arī izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas.

Savukārt Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg" viesos ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo" un atguva līderpozīciju Austrumu konferencē. Vienus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins, kurš jau 16 mačos pēc kārtas ir izcēlies ar rezultativitāti, kas viņam ļauj atrasties pārliecinošā vadībā līgas labāko punktu guvēju sarakstā.

Jau ziņots, ka piektdien "Metallurg" Tallinā ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Rīgas "Dinamo" komandai. Savukārt rīdzinieki svētdien turpat Igaunijas galvaspilsētā ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 93 punktiem 37 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras astoņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par divām spēlēm vairāk. Savukārt trešā ar 69 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 62 punktiem ir piektā, bet pozīciju zemāk atrodas "Jokerit", kam ir par diviem punktiem mazāk.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 36 spēlēs ir pēdējā starp Rietumu konferences 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā atgriezās Magņitogorskas "Metallurg", kam ir 81 punkts 38 mačos, kamēr Kazaņas "Ak Bars" atpaliek par diviem punktiem.

Vēl Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 55 punktiem ir sestā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" ar 45 punktiem ir 12.pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!