Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā Maskavas "Dinamo" pārspēja Sanktpēterburgas SKA vienību, kurai līdz ar to aprāvās septiņu uzvaru sērija.

"Dinamo" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. "Dinamo" izcīnīja trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs un uzlaboja savu situāciju cīņā par izslēgšanas turnīru..

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja Vadims Šipačovs, bet astoņas minūtes vēlāk Karsums uzbrukumā apsteidza pretinieku aizsargu un ar nūju ievirzīja ripu vārtos. Arī otrajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, SKA rindās izceļoties Sergejam Kaļiņinam, bet "Dinamo" komandā - Vladislavam Jefremovam. Trešajā trešdaļā rezultāts nemainījās, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura trešajā minūtē Aleksejs Tereščenko izrāva uzvaru maskaviešiem.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja sešus spēka paņēmienus, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un nopelnīja divas soda minūtes.

Karsums šosezon 33 mačos izcēlies ar trim vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr zaudējumu pirmdien piedzīvojaaizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas viesos ar rezultātu 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) piekāpās iepriekšējās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu un pielietoja piecus spēka paņēmienus.

Kulda šosezon 44 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt "sauso" uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) pārspēja Habarovksas "Amur", Aleksandram Sudņicinam atvairot 21 jeb visas pretinieku mestās ripas.

Vēl pirmdien Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) pārspēja Omskas "Avangard", nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Ar diviem vārtiem uzvarētājiem izcēlās Baltkrievijas naturalizētais amerikāņu aizsargs Niks Beilens.

Tikmēr cerības uz Gagarina kausa sasniegšanu zaudēja Minskas "Dinamo", kas savā laukumā ar 2:3 (0:0, 2:1, 0:2) piekāpās Vladivostokas "Admiral", kuras rindās divus vārtus guva Ivans Miščenko.

Ar "hat-trick" pirmdien izcēlās Aleksandrs Hohlačovs, viņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" savā laukumā pagarinājumā ar 3:4 (1:0, 2:2, 0:1, 0:1) zaudējot Čerepovecas "Severstaļ". Viesiem divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Jurijs Trubačovs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā. Otrajā vietā ar 121 punktu 53 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt vien trīs spēles. Tikmēr uz trešo vietu pakāpusies "Lokomotiv", kas izcīnījusi 96 punktus, bet ceturtā ar 95 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 80 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet par punktu mazāk ir devītajā vietā esošajai Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 50 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot 12 punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 86 punktiem ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām, kas nodrošinājušas vietu "play-off", kā arī Magņitogorskas "Metallurg".

Vēl "Kuņluņ Red Star" vienība ar 61 punktu ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada", kuru pārstāv aizsargs Kristaps Sotnieks. Abas latviešu aizsargu pārstāvētās komandas zaudējušas izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!