Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums svētdien guva vārtus un izpildīja rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" komandai pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

Aizvadītajā mačā starp divām Maskavas komandām "Dinamo" ar 5:4 (2:0, 1:4, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica "Spartak" hokejistus.

Rezultātu Karsums kuriozi atklāja jau pēc 44 sekundēm, kad, atņemot pretiniekam ripu uzbrukuma zonā, tā uzreiz ielidoja vārtos, kur turklāt ar galvu pa priekšu ieslīdēja arī pats latvietis.

Turpinājumā "Dinamo" izvirzījās vadībā arī ar 2:0 un 3:1, tomēr "Spartak" divu minūšu un 15 sekunžu laikā sameta trīs vārtus, iegūstot vadību. Neizšķirtu 4:4 "Dinamo" izrāva vien 49 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad, spēlējot sešatā pret četriem, ar metienu no zilās līnijas atzīmējās Somijas aizsargs Juso Hietanens.

Pagarinājumā vairs rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos "Dinamo" hokejisti bija labāki ar 2:1, abus vārtus iemetot Artjomam Fjodorovam.
Karsums ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrajā trešdaļā, kad savas komandas trešos vārtus guva Aleksejs Cvetkovs.

Latvietis šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem, izpildīja sešus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.
Šosezon Karsums 26 spēlēs guvis sešus vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, "Dinamo" galvenā trenera amatu patlaban ieņem latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, bet ceturtdien no trenera asistenta amata tika atbrīvots Viktors Ignatjevs.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 59 punktiem 28 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, bet Maskavas "Dinamo" ar 43 punktiem 27 spēlēs pakāpusies uz piekto pozīciju.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas uzvarējusi jau četros mačos pēc kārtas, ar 34 punktiem ir priekšpēdējā, 13.vietā konferencē. Pirmdien rīdzinieki pēdējā mačā pirms valstsvienību pārtraukuma viesosies pie Baltkrievijas vienības Minskas "Dinamo", kas konferences kopvērtējumā ir pozīciju augstāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!