Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ceturtdien izcēlās ar vārtu guvumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, tādejādi palīdzot izcīnīt uzvaru Latvijas speciālistu Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētajai vienībai Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

Karsums ar vārtu guvumu izcēlās otrā perioda 36.sekundē, kad latvietis meistarīgi nospēlēja aiz vārtiem un izdarīja precīzu metienu ar neērto nūjas pusi.

Savukārt desmit minūtes vēlāk mājinieku pārsvaru dubultoja 19 gadus vecais uzbrucējs Kirils Piļipenko, kuram šī bija KHL debijas spēle.

Trešajā periodā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās un uzvaru ar 2:0 izcīnīja maskavieši, turklāt uzvaras vārtu guvums šajā mačā tieši Karsuma rēķinā.

Nepārspēts šodien "Dinamo" vārtos palika Aleksandrs Lazušins, kurš atvairīja visas 20 "Jugra" hokejistu mestās ripas.

Karsums šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa pretinieku komandas vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem. Tāpat latvietis izpildīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Tāpat pie panākumā ceturtdien tika Rietumu konferences vicelīdere Maskavas CSKA, kas viesos ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg".

Uzvaras vārtus viesiem guva Baltkrievijas naturalizētais kanādietis Džefs Plets, bet Iļja Sorokins CSKA vārtos atvairīja visas 34 pretinieku komandas mestās ripas.

Tāpat uzvaru ceturtdien izcīnīja Austrumu konferences līdere Novosibirskas "Sibirj", kas savā laukumā ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pārspēja vājāko komandu Rietumos Čerepovecas "Severstaļ".

KHL Rietumu konferencē līdere ar 44 punktiem 21 mačā ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Maskavas "Dinamo" ar 39 punktiem 20 dueļos ir trešā, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 21 cīņā ir 13.pozīcijā, par sešiem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ir "Sibirj", kas 21 duelī izcīnījusi 40 punktus, bet par diviem punktiem mazāk ir 22 mačus aizvadījušajai Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!