Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu hokejists Mārtiņš Karsums ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Maskavas klubs savā laukumā ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un reizi bloķēja sāncenšu raidījumu.

Jau pirmo četru minūšu laikā Maskavas klubs izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Jakovs Rilovs un Artjoms Podšendjalovs. "Ņeftehimik" šajā spēlē tā arī neatradās nekādi pretargumenti, turklāt vēl katrā no atlikušajām divām trešdaļām maskavieši guva pa vārtiem, bet noslēdzošajā no tiem Lukāšam Kašparam palīdzēja arī Karsums.

Šosezon latviešu uzbrucējs 43 mačos guvis desmit vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj atrasties vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Pa 23 punktiem savākuši arī Aleksejs Cvetkovs un Artjoms Fjodorovs, tomēr viņiem ir mazāk gūto vārtu.

Vēl vienā ceturtdienas mačā divu spēcīgu komandu duelī Jaroslavļas "Lokomotiv" savā laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica Kazaņas "Ak Bars", kam šis ir jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Jau ziņots, ka pie graujošas uzvaras tikusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko vada Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, jo šī vienība izbraukumā ar 6:1 (2:1, 2:, 2:0) sagrāva vienu no spēcīgākajām Austrumu konferences vienībās Ufas "Salavat Julajev".

"Torpedo" komandai izdevies izcīnīt jau sešas uzvaras pēc kārtas.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes un 59 sekundes, ar rezultativitāti neizceļoties. Latviešu hokejists veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un uzvarēja abos iemetienos.

Vēl pirmajā trešdaļā par sagrāvi nekas neliecināja, bet dueļa rezultātu devītajā minūtē atklāja "Torpedo" hokejists Ivans Višņevskis, bet četras minūtes vēlāk zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks panāca izlīdzinājumu. Turpinājums "Salavat Julajev" komandai gan bija neveiksmīgs, jo Ņižņijnovgorodas vienība guva piecus bezatbildes vārtus un nodrošināja graujošu uzvaru.

Ar diviem vārtiem "Torpedo" labā atzīmējās Kārters Ēstons, kamēr vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Višņevskim.

Tikmēr citā mačā Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" izlaida divu vārtu pārsvaru un izbraukumā ar 3:6 (1:0, 1:2, 1:4) piekāpās Ķīnas klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Kulda šim duelim pieteikts nebija.

"Jokerit" komandai šis ir jau ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs. Tikmēr "Kuņluņ Red Star" sestdien tiksies ar Minskas klubu "Dinamo", bet 16.janvārī uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Vēstīts, ka ceturtdien rīdzinieki, pateicoties diviem Tima Sestito vārtiem, viesos ar 3:1 uzvarēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

KHL un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas 48 cīņās tikusi pie 112 punktiem, bet par punktu mazāk ir 49 spēles aizvadījušajai Maskavas CSKA. Šīs abas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr "Torpedo" ar 94 punktiem 49 spēlēs ir trešā. Piektā ar 86 punktiem ir Maskavas "Dinamo", bet Helsinku "Jokerit" ar 74 punktiem 48 mačos ir septītā.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 49 spēlēs Rietumu konferencē ir pēdējā starp 14 vienībām, bet no izslēgšanas turnīra zonas to šķir 27 punkti. Rīdziniekiem līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl 11 cīņas, kurās maksimāli iespējams iegūt 33 punktus.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 102 punkti 48 spēlēs, kamēr "Admiral" ar 67 punktiem ir astotā. Tikmēr aizsarga Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 57 punktiem 49 spēlēs ir 12.pozīcijā, no astotās vietas atpaliekot par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!