Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucēja Mārtiņa Karsuma kārtējais rezultativitātes punkts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā palīdzēja viņa pārstāvētajai čempionvienībai Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 5:4 (1:2, 4:1, 0:1) svētdien savā laukumā uzvarēt Habarovskas klubu "Amur".

Karsums darbojās savas komandas trešajā maiņā, bet pēc viņa piespēles otrās trešdaļas 14.minūtē neizšķirtu 3:3 vairākumā panāca Leonīds Komarovs.

Spēles 11.minūtē pēc latvieša pārkāpuma uz "Dinamo" vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru viesi realizēja un tobrīd panāca neizšķirtu 1:1. Cīņas gaitā Maskavas klubs atspēlējās no atrašanās iedzinējos ar 1:3, gūstot četrus vārtus pēc kārtas.

Pēdējās piecās spēlēs Karsums guvis trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles. Tāpat viņam nesen bija sešu maču rezultativitātes sērija, kuras laikā latvietis guva sešus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Šoreiz latvietis uz ledus pavadīja 14 minūtes un 21 sekundi, veicot divus metienus pa vārtiem un zaudējot vienīgajā iemetienā. Tāpat viņš bloķēja vienu metienu, veica vienu spēka paņēmienu un izprovocēja vienu noraidījumu.

Šīs sezonas 30 spēlēs Karsums guvis 14 vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Maskavas klubs pēdējās desmit spēlēs izcīnījis astoņas uzvaras, kopvērtējumā neļaujot sevi panākt Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo".

Tikmēr uzbrucēja Laura Dārziņā pārstāvētā pērnās sezonas līgas fināliste Čeļabinskas "Traktor" viesos ar 5:4 (1:1, 0:0, 3:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienus sērijā pārspēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Tieši Dārziņš pēcspēles metienu piektajā sērijā guva uzvaras vārtus un nodrošināja viesu panākumu ar 2:1. Pirms viņš izpildīja savas komandas otro metienu, tomēr nebija precīzs.

Latvietis laukumā pavadīja 13 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un izprovocēja vienu noraidījumu.

Savukārt divu Latvijas aizsargu pārstāvēto klubu duelī svētdien Doņeckas "Donbass" ar Oskaru Bārtuli ierindā savā laukumā ar 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) uzvarēja Ufas klubu "Salavat Julajev", kuru pārstāv Artūrs Kulda.

Bārtulis šoreiz spēlēja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 24 minūtes un 32 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi bloķēti metieni un viens spēka paņēmiens.

Arī Kulda bija iekļauts savas vienības pirmajā maiņā, nospēlējot visvairāk savā komandā - 23 minūtes un 24 sekundes. Aizsargs veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Citā mačā pie graujoša panākuma tika Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas savā laukumā ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 64 punktiem 30 spēlēs ieņem otro vietu, ar spēli rezervē par septiņiem punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Rīgas "Dinamo". "Donbass" tikmēr ar 48 punktiem 29 mačos ieņem sesto vietu.

Tikmēr Austrumos "Salavat Julajev" ar 51 punktu 29 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, "Torpedo" ar 46 punktiem 28 cīņās ieņem sesto vietu, bet "Traktor" seko septītajā pozīcijā ar 41 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!